Taalpunt

Taalpunt zet zich in voor begrijpelijke taal over de zorg in het ziekenhuis en de behandeling. Taalambassadeurs helpen de communicatie met patiënten verbeteren en zorgen voor meer bewustwording over het belang van eenvoudige taal.

Heeft u tips voor eenvoudige taal in Amsterdam UMC, of heeft u informatie gelezen die eenvoudiger of beter kan? Dan horen wij graag van u. Stuur uw tip via e-mail naar taalpunt@amsterdamumc.nl.

Amsterdams Taalakkoord

Amsterdam UMC is lid van het Amsterdams Taalakkoord. Samen met 65 andere organisaties werken we aan duidelijk taalgebruik en taalontwikkeling van medewerkers. Moeite hebben met lezen of schrijven kan namelijk een enorme invloed hebben op je leven.

Informatie over het coronavirus in eenvoudige taal  

Op Pharos.nl kunt u informatie vinden over het coronavirus in eenvoudige taal.

    Verhalen en ervaringen over laaggeletterheid

    Het digitale magazine VUmc in praktijk nummer 18 gaat volledig over het thema laaggeletterdheid in combinatie met veilig medicijngebruik. Wat betekent laaggeletterdheid voor de overdracht van informatie in een ziekenhuis? Begrijpt elke patiënt de uitleg van de arts? Dicky Gingnagel en Dora Coffier waren ooit laaggeletterd, maar hebben door een cursus te volgen, plezier in lezen en schrijven gekregen. Lees alle verhalen in het magazine.

    Contact

    Voor vragen over de werkzaamheden van Taalpunt Amsterdam UMC  kunt u mailen naar taalpunt@amsterdamumc.nl