Het Jeroen Pit Huis

Het Jeroen Pit Huis is een huis voor kinderen met een ernstige chronische aandoening. Dit zijn kinderen die regelmatig langdurig zijn opgenomen in het ziekenhuis. De overstap van Emma Kinderziekenhuis naar huis is vaak heel erg groot en lastig. Het Jeroen Pit Huis is er op gericht die overstap makkelijker en veiliger te maken.
Jeroen-Pit-huis

Welke kinderen krijgen hier zorg?

Het Jeroen Pit Huis biedt een plek voor chronisch ernstig zieke kinderen. Voor deze kinderen is de stap van ziekenhuis naar huis vaak te groot ook al is de medische situatie stabiel. Dit kan zijn omdat nodige medische hulpmiddelen of voorzieningen nog ontbreken of omdat ouders moeten leren om thuis de zorg te doen, met zo nodig ondersteuning. Dit kan in Het Jeroen Pit Huis.

Wat biedt Het Jeroen Pit Huis?

Het Jeroen Pit Huis is een vrijstaand gebouw met acht huiselijke familie-appartementen met direct uitzicht op groen en water, op loopafstand van het ziekenhuis. Ouders kunnen hier met hun kind en gezin verblijven. Er is 24 uur per dag gespecialiseerde verpleegkundige en/of paramedische zorg aanwezig. Zij helpen u bij de zorg van uw kind, zodat u vertrouwen krijgt om uw kind later thuis zelf te verzorgen.

Accepteer alle cookies om deze video te bekijken.

Wie kan een kind aanmelden?

De behandelend (kinder)arts kan een kind aanmelden bij Het Jeroen Pit Huis via:

Telefoonnummer: 020-2805522

E-mailadres: aanmelden@hetjeroenpithuis.nl

Na aanmelding wordt met de arts contact opgenomen voor een afspraak om de aanvraag te beoordelen.