Activiteiten voor kinderen

Het Emma Kinderziekenhuis organiseert verschillende activiteiten voor uw kind, ook voor broers, zussen, vrienden, vriendinnen en voor u.

Het Emma Kinderziekenhuis organiseert verschillende activiteiten. Niet alleen voor uw kind, maar ook voor broers en zussen, vrienden en vriendinnen en voor u. Bent u benieuwd naar wat er zoal te doen is voor uw kind? Download hier de kinderkalender. Voor uw kind is er ook een speciale website met leuke dingen in het Emma Kinderziekenhuis, kijk op www.emmakids.nl.

Films kijken in CinEmma

In samenwerking met Pathé heeft het Emma Kinderziekenhuis AMC een bioscoop ingericht. In het weekend kijkt u hier de nieuwste films. Er zijn voorstellingen op zaterdagavond van 19.30 tot 21.30 uur (kinderen vanaf 12 jaar) en op zondagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur (alle leeftijden). Ook vrienden en familie zijn van harte welkom. Locatie: in het Theater op G8.

Bezoek van CliniClowns

Onze CliniClowns bezoeken uw kind aan bed en zorgen voor een moment van afleiding en plezier. Over zo’n vrolijk bezoek wordt altijd eerst overlegd met de pedagogisch medewerkers.

Dieren aaien en knuffelen

Elke donderdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur komen in de speelkamer van de afdeling Grote Kinderen dieren op bezoek van een naburige kinderboerderij. Ook kinderen van andere afdelingen zijn dan welkom. Het doet kinderen vaak goed om dieren te aaien en ermee te knuffelen.

Knutselen in het Emma KunstAtelier

Iedere week komt de kar langs met verf, klei en nog veel meer! De kinderen kunnen lekker knutselen en hun gevoelens hierin kwijt. Meer informatie vindt u op de website van het Emma KunstAtelier.

Emma TV; tv-programma's maken en bekijken

In de kelder van het AMC is een professionele televisiestudio ingericht. Twee keer per week worden hier tv-opnames gemaakt voor en door kinderen van het kinderziekenhuis. Via de televisie bij het bed kan iedereen de programma’s volgen! Op woensdagmiddag wordt ‘Babbels’ voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar uitgezonden en op vrijdagavond ‘Strak’ voor de tieners.

Verwen- of herinneringsfoto's laten maken

Fotograaf Nienke Elenbaas is ongeveer tweemaal per maand aanwezig in het kinderziekenhuis om verwen-, of herinneringsfoto's te maken.

Gilat Theater: voorstelingen bekijken

In het theater (G8) van het Emma Kinderziekenhuis is er iedere dinsdagmiddag Gilat Theater. Hier verzorgen verschillende artiesten voorstellingen. Musici, dansers, poppenkastspelers en acteurs, ze komen allemaal voorbij.

Stichting Gilat geeft mensen in het ziekenhuis een plezierige en vrolijk moment. Zo vergeet uw kind even dat hij of zij ziek is. Theater is iets magisch, het ontroert, brengt u aan het lachen of doet u even vergeten waar u bent. Contactadres: tali@gilat.nl of info@gilat.nl.

Tekeningen maken met een tekenaar

De Stichting Tekenen voor Kinderen tekent voor zieke kinderen in Nederlandse ziekenhuizen. Kinderen maken samen een tekening met een tekenaar die op bezoek komt. De tekeningen worden gemaakt aan het bed van uw kind. Die tekent drie willekeurige strepen op een blanco vel en de tekenaar maakt er vervolgens een tekening in samenwerking met uw kind. Met deze methode wil de stichting uw kind helpen om de opname in het ziekenhuis te verwerken.

TIK Theater: voorstelling door poppenspelers

TIK staat voor het geluk van het zieke kind. De poppenspelers van TIK Theater geven voorstellingen aan het bed van uw kind. Dat doen ze onder andere met poppen, decors en andere elementen. Met deze voorstellingen proberen de poppenspelers een moment van ontspanning te geven aan uw zieke kind.

Regenboogboom: samen naar een veilige droomplek

De Regenboogboom helpt kinderen en hun ouders om tijdens ziekte, trauma en handicap hun kracht en bijzonderheid te laten zien door hen mee te nemen - in gedachten - naar het Regenboogbos. Met liedjes en verhalen beleven ze met elkaar deze veilige droomplek.

Sport en spel; samen sporten

Twee keer per week komen studenten van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam (ALO) langs om met de kinderen in het Emma Kinderziekenhuis te sporten. Bekijk ook de folder 'Sport en spel in het kinderziekenhuis'.

Uitstapjes buiten het AMC

Een paar keer per jaar organiseren we activiteiten buiten het AMC, voor kinderen die chronisch of langdurig in behandeling zijn in het EKZ. Voor sommige activiteiten is er slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de website EmmaKids en meld je aan als je wat leuks ziet!

Het BeterBoek; speelse voorlichting over verblijf in ziekenhuis

Kinderen die opgenomen zijn in het Emma Kinderziekenhuis AMC krijgen Het BeterBoek. Dit boek geeft op speelse wijze voorlichting, afgestemd op het niveau en de belevingswereld van uw kind. Met informatie over het ziekenhuis, kleurplaten en spelletjes. De boeken worden ontwikkeld door Bureau Méteau (kinderzorgcommunicatie) in samenwerking met ons ziekenhuis en mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren.