Activiteiten voor kinderen

Het Emma Kinderziekenhuis organiseert verschillende activiteiten voor uw kind, ook voor broers, zussen, vrienden, vriendinnen en voor u.
Kinderactiviteiten

Het Emma Kinderziekenhuis organiseert verschillende activiteiten. Niet alleen voor uw kind, maar ook voor broers en zussen, vrienden en vriendinnen en voor u. Bent u benieuwd naar wat er zoal te doen is voor uw kind? Download hier de kinderkalender. Voor uw kind is er ook een speciale website met leuke dingen in het Emma Kinderziekenhuis, kijk op www.emmakids.nl.

Bezoek van CliniClowns

Onze CliniClowns bezoeken uw kind aan bed en zorgen voor een moment van afleiding en plezier. Over zo’n vrolijk bezoek wordt altijd eerst overlegd met de pedagogisch zorgverleners.

Knutselen in het Emma KunstAtelier

Iedere week komt de kar langs met verf, klei en nog veel meer! De kinderen kunnen lekker knutselen en hun gevoelens hierin kwijt.

Emma TV; tv-programma's maken en bekijken

Twee keer per week maakt het team Emma TV live tv-opnames samen met de kinderen in het Emma. Via de iPad aan het bed kunnen alle kinderen de programma’s volgen! Op woensdagmiddag wordt ‘Babbels’ voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar uitgezonden en op donderdagavond ‘Strak’ voor de tieners.

Gilat Theater: voorstellingen bekijken

In het theater (G8) van het Emma Kinderziekenhuis is er iedere zondagmiddag Gilat Theater. Hier verzorgen verschillende artiesten voorstellingen. Musici, dansers, poppenkastspelers en acteurs, ze komen allemaal voorbij.

Stichting Gilat geeft mensen in het ziekenhuis een plezierige en vrolijk moment. Zo vergeet uw kind even dat hij of zij ziek is. Theater is iets magisch, het ontroert, brengt u aan het lachen of doet u even vergeten waar u bent. Contactadres: info@gilat.nl.

Tekeningen maken met een tekenaar

De Stichting Tekenen voor Kinderen tekent voor zieke kinderen in Nederlandse ziekenhuizen. Kinderen maken samen een tekening met een tekenaar die op bezoek komt. De tekeningen worden gemaakt aan het bed van uw kind. Die tekent drie willekeurige strepen op een blanco vel en de tekenaar maakt er vervolgens een tekening in samenwerking met uw kind. Met deze methode wil de stichting uw kind helpen om de opname in het ziekenhuis te verwerken.

TIK Theater: voorstelling door poppenspelers

TIK staat voor het geluk van het zieke kind. De poppenspelers van TIK Theater geven voorstellingen aan het bed van uw kind. Dat doen ze onder andere met poppen, decors en andere elementen. Met deze voorstellingen proberen de poppenspelers een moment van ontspanning te geven aan uw zieke kind.

Regenboogboom: samen naar een veilige droomplek

De Regenboogboom helpt kinderen en hun ouders om tijdens ziekte, trauma en handicap hun kracht en bijzonderheid te laten zien door hen mee te nemen - in gedachten - naar het Regenboogbos. Met liedjes en verhalen beleven ze met elkaar deze veilige droomplek.

Sport en spel; samen sporten

Twee keer per week (alleen in de periode van februari tot juni) komen studenten van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam (ALO) langs om met de kinderen in het Emma Kinderziekenhuis te sporten.

Uitstapjes

Jaarlijks zijn er uitstapjes speciaal voor kinderen die in behandeling zijn van het Emma Kinderziekenhuis. Deze activiteiten buiten het ziekenhuis zijn gratis en ouders, broers en zussen zijn veelal ook welkom! Voor aanmelden en meer informatie kijk op www.emmakids.nl

Het BeterBoek; speelse voorlichting over verblijf in ziekenhuis

Kinderen die opgenomen zijn in het Emma Kinderziekenhuis krijgen Het BeterBoek. Dit boek geeft op speelse wijze voorlichting, afgestemd op het niveau en de belevingswereld van uw kind. Met informatie over het ziekenhuis, kleurplaten en spelletjes. De boeken worden ontwikkeld door Bureau Méteau (kinderzorgcommunicatie) in samenwerking met ons ziekenhuis en mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren.