Voorzieningen

In Amsterdam UMC, locatie VUmc doen wij ons best om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken. U kunt hierbij gebruik maken van de volgende voorzieningen.

Apotheek

Universitaire Poliklinische Apotheek Amsterdam UMC, locatie VUmc

Omtrent informatie over de Universitaire Poliklinische Apotheek Amsterdam UMC, locatie VUmc verwijzen wij u door naar Universitair Poliklinische Apotheek (UPA) (locatie VUmc).

Ziekenhuisapotheek

De ziekenhuisapotheek of klinische apotheek verzorgt alles rond de inkoop en het maken van de medicijnen die in ons ziekenhuis worden gebruikt. De kwaliteit wordt hier steng bewaakt. In de klinische apotheek werken ook ziekenhuisapothekers in opleiding en er wordt wetenschappelijk en laboratoriumonderzoek gedaan.

Geestelijke verzorgers

Geestelijk verzorgers ondersteunen door middel van gesprekken. Wij zijn er voor iedereen. De insteek is een open gesprek. Samen zoeken wij naar wat voor u op dit moment belangrijk is. U bereikt ons op telefoonnummer 020 444 3475. Meer informatie over geetelijke verzorging

Overnachten in het Gastenverblijf?

Voor de naasten van volwassen patiënten is er een modern Gastenverblijf met 25 gastenkamers op locatie VUmc. Hier kunt u als particuliere gast voor € 40 per nacht overnachten. U bent dan dicht in de buurt. Een geruststellende gedachte! Ook (poliklinische) patiënten die van ver komen, kunnen hier terecht, bijvoorbeeld de avond voorafgaand aan een afspraak.
Wilt u meer informatie? Kijk dan op: www.amsterdamumc.nl/gastenverblijf

Kinderstad

Kinderstad is de speelplek voor alle kinderen in Amsterdam UMC, locatie VUmc. Dokters lopen er in gekleurde jassen rond en er zijn bérgen speelgoed. Dit is Kinderstad, een bijzondere plek op de 9e en 10e verdieping van Amsterdam UMC, locatie VUmc. Hier kunnen alle kinderen die bij ons komen het ziekenhuis even vergeten. In Kinderstad zijn ze bijzonder: prinses, topvoetballer, piloot of gewoon blokkentorenbouwer.

Meer informatie

Koppelbed

In Amsterdam UMC, locatie VUmc, kunnen een stervende patiënt en naaste 24 uur per dag samen zijn. Stichting Roparun, een vrijwilligersorganisatie die jaarlijks geld ophaalt met een estafetterun van Parijs naar Rome, heeft twee koppelbedden gedoneerd. Een koppelbed is een logeerbed dat aan een ziekenhuisbed kan worden gekoppeld, waardoor je een volwaardig tweepersoonsbed krijgt.

Kunst

De Amsterdam UMC-kunstcollectie wordt getoond in de publieke ruimten waar patiënten, bezoekers en medewerkers komen. Kunst zorgt er mede voor dat het gebouw een aangename uitstraling heeft voor patiënten, medewerkers en studenten.

Klik hier voor de website kunst.

Medisch maatschappelijk werk

Ziekte, behandeling en opname kunnen u voor problemen stellen. Zo kunt u het moeilijk vinden uw ziekte of handicap te verwerken. Het kan ook om praktische problemen gaan. Het maatschappelijk werk van ons ziekenhuis kan u tijdens de opname ondersteunen, begeleiden en advies geven. In overleg met de arts kan een medisch-maatschappelijk werker bij de behandeling betrokken worden. 

Mobiele hospice unit

Met de ‘mobiele hospice unit’ kan eenvoudig een huiselijke sfeer worden gecreëerd en kunnen patiënt en naaste even vergeten dat zij in een ziekenhuis zijn. In de unit zitten onder andere een comfortabele stoel, een deken, warme verlichting en een koffieautomaat. Bovendien hoeft de naaste de kamer niet af en kan hij/zij elke minuut bij de dierbare zijn. Zo zorgen wij voor een warm samenzijn.

Servicecentrum patiënt & zorgverlener

Heeft u vragen? Bijvoorbeeld over uw ziekte, rechten en plichten, patiëntenverenigingen, of voorzieningen in Amsterdam UMC, locatie VUmc? Voor veel meer algemene vragen kunt u terecht bij het servicecentrum patiënt & zorgverlener. Ook voor folders, andere voorlichtingsmaterialen en voorlichtingsbijeenkomsten bent u bij ons servicecentrum aan het juiste adres.

Meer informatie

Taalpunt

Taalpunt zet zich in voor begrijpelijke taal over de zorg in het ziekenhuis en de behandeling. Taalambassadeurs helpen de communicatie met patiënten verbeteren en zorgen voor meer bewustwording over het belang van eenvoudige taal.

Heeft u tips voor eenvoudige taal in Amsterdam UMC, of heeft u informatie gelezen die eenvoudiger of beter kan? Dan horen wij graag van u. Stuur uw tip via e-mail naar taalpunt@amsterdamumc.nl.

Televisie, radio, telefoon

U kunt gratis gebruik maken van televisie bij uw bed. Op de gratis kabelkrant TV-VU van uw televisie (kanaal 9) vindt u hier meer informatie over.  

Via de televisie kunt u ook radio luisteren. Er zijn ongeveer 15 radiozenders, inclusief het interne kerkkanaal van locatie VUmc. U kunt radio luisteren met de koptelefoon die u gratis op de afdeling kunt krijgen.  

In het ziekenhuis mag u alleen in de conversatieruimten en de centrale hal mobiel bellen. Wilt u op de verpleegafdeling bellen? Vraag dan aan de verpleging of dit kan.

Wifi

Met uw eigen laptop of smartphone heeft u overal in het ziekenhuis gratis toegang tot internet. Op sommige afdelingen (zoals operatiekamers, recovery of uitslaapkamer en de intensive care) kunt u uw smartphone en laptop niet gebruiken. Bij twijfel kunt u even overleggen met de verpleging.

U bent snel en eenvoudig online in slechts enkele stappen:

Smartphone of tablet

Op een smartphone of tablet stelt u het netwerk in via: Instellingen > Netwerkverbinding of WLAN. Start de internetbrowser. De KPN-inlogpagina verschijnt vanzelf. Ga akkoord met de algemene voorwaarden (aanvinken) en druk op Inloggen. U hebt direct toegang tot het internet.

Laptop

Ga naar het netwerkicoon rechtsonder in de taakbalk (Microsoft Windows) of het Airport icoon ( Apple OS X) en selecteer het draadloos netwerk Guest_KPN@vumc. Start de internetbrowser. De KPN-inlogpagina verschijnt vanzelf. Ga akkoord met de algemene voorwaarden (aanvinken) en druk op Inloggen. U hebt direct toegang tot het internet.

Vragen of problemen?

Neem contact op met de helpdesk van KPN HotSpots: 0800 - 0414 (gratis). De helpdesk is 24 uur per dag bereikbaar.