Veilige zorg in Amsterdam UMC

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden. Dit doen we voor u, uw naasten en onze medewerkers. Vanaf 20 maart 2023 gelden onderstaande regels

Mondneusmasker

Het is niet meer verplicht om een mondneusmasker te dragen in Amsterdam UMC. Uiteraard mag u dit wel doen. Patiënten vragen we een mondneusmasker te dragen als zij koorts en/of luchtwegklachten hebben, maar toch naar het ziekenhuis moeten en kunnen gaan.

Begeleiders bij een afspraak

Heeft u een afspraak bij Amsterdam UMC? Dan mag u maximaal 2 begeleiders meenemen.

Bezoek ontvangen

De algemene bezoektijden van Amsterdam UMC zijn van 11.00 uur tot 20.00 uur. Er zijn maximaal 2 volwassen bezoekers tegelijk toegestaan per patiënt. Er mogen maximaal 2 kinderen onder de 13 jaar mee met een volwassen bezoeker.

Uitzonderingen op bezoekregels

  • Intensive care (IC) volwassenen, locatie VUmc: bezoek tussen 11.00 en 15.00 uur en tussen 16.00 en 20.00 uur.
  • PACU: bezoek tussen 19.00 en 20.00 uur.
  • SEH: geen vaste bezoektijden.
  • Verloskunde en kinderafdelingen: bezoek in overleg met de afdeling en ouders.
  • Sommige verpleegafdelingen hebben ook afwijkende bezoektijden en –regels. Als dit het geval is, hoort u het van de afdeling zelf.

Besmetting voorkomen

Bent u patiënt?

Bel naar de afdeling als u te ziek bent om te komen. Heeft u koorts en/of luchtwegklachten (verkoudheid, hoesten, keelpijn of kortademigheid), maar moet en kunt u naar het ziekenhuis komen? Draag dan alstublieft een mondneusmasker om besmetting te voorkomen.

Bent u bezoeker?

Kom alstublieft niet naar het ziekenhuis als u koorts en/of luchtwegklachten heeft, zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of kortademigheid. Hiermee voorkomt u mogelijke besmetting van patiënten, bezoekers en medewerkers in het ziekenhuis.