Veilige zorg in Amsterdam UMC

We zetten ons in om ons ziekenhuis veilig te houden. Dit doen we voor u, uw naasten en onze medewerkers. Vanaf 1 november 2023 gelden onderstaande regels

Mondneusmasker

Het is niet meer verplicht om een mondneusmasker te dragen in Amsterdam UMC. Uiteraard mag u dit wel doen. Patiënten vragen we een mondneusmasker te dragen als zij koorts en/of luchtwegklachten hebben, maar toch naar het ziekenhuis moeten en kunnen gaan.

Geen handen schudden

Wij begroeten u zonder handen te schudden. Dit doen wij om de verspreiding van virussen en bacteriën te verkleinen in ons ziekenhuis.

Begeleiders bij een afspraak

Heeft u een afspraak bij Amsterdam UMC? Dan mag u maximaal 2 begeleiders meenemen.

Bezoek ontvangen

De algemene bezoektijden van Amsterdam UMC zijn van 11.00 uur tot 20.00 uur. Er zijn maximaal 2 volwassen bezoekers tegelijk toegestaan per patiënt. Er mogen maximaal 2 kinderen onder de 13 jaar mee met een volwassen bezoeker.

Uitzonderingen op bezoekregels

  • Intensive care (IC) volwassenen, locatie VUmc: bezoek tussen 11.00 en 15.00 uur en tussen 16.00 en 20.00 uur.
  • PACU: bezoek tussen 19.00 en 20.00 uur.
  • SEH: geen vaste bezoektijden.
  • Verloskunde en kinderafdelingen: bezoek in overleg met de afdeling en ouders.
  • Sommige verpleegafdelingen hebben ook afwijkende bezoektijden en –regels. Als dit het geval is, hoort u het van de afdeling zelf.
  • Neurocentrum, locatie AMC bezoek tussen 11.00 en 13.00 en tussen 16.00 en 19.30 uur.

Besmetting voorkomen

Bent u patiënt?

Bel naar de afdeling als u te ziek bent om te komen. Heeft u koorts en/of luchtwegklachten (verkoudheid, hoesten, keelpijn of kortademigheid), maar moet en kunt u naar het ziekenhuis komen? Draag dan alstublieft een mondneusmasker om besmetting te voorkomen. U kunt een mondneusmasker krijgen bij de centrale balies van het ziekenhuis.

Bent u bezoeker?

Kom alstublieft niet naar het ziekenhuis als u koorts en/of luchtwegklachten heeft, zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of kortademigheid. Hiermee voorkomt u mogelijke besmetting van patiënten, bezoekers en medewerkers in het ziekenhuis. Is bezoek noodzakelijk? Overleg dan eerst met de afdeling of u toch kunt komen, en draag een mondneusmasker bij uw bezoek. U kunt een mondneusmasker krijgen bij de centrale balies van het ziekenhuis. Verlaat na uw bezoek alstublieft direct het ziekenhuis.