Activiteiten voor ouders

In het Emma Kinderziekenhuis zijn activiteiten voor ouders om te ontspannen door massage, fitness en meditatie. *) Vanwege de coronamaatregelen zijn deze activiteiten tijdelijk stopgezet.
oudermassage emma

Ouders waarvan hun kind in het ziekenhuis is opgenomen, staan veelal onder grote spanning en druk. Het Emma vindt het belangrijk dat ouders ook de nodige ontspanning kunnen krijgen en biedt daarom gratis ouderactiviteiten aan zoals, massages*, fitness* en meditatiemomenten.

Fitness voor ouders*

Gratis sporten met de Emma Sportpas voor ouders/verzorgers van opgenomen kinderen. Maandag t/m vrijdag tussen 10.00 - 20.00 uur in ASC Sportcentrum op het AMC terrein. De Emma Sportpas kunt u ophalen bij de portier Hoofdingang AMC.

Massages voor ouders*

Elke donderdagavond. De sessies duren 30 minuten en vinden plaats tussen 19.00 en 21.30 uur op de verpleegafdelingen. Meld u hiervoor aan bij de secretaresse aan de afdelingsbalie.

Meditatie

De Stilte-meditatie is op donderdagen van 12.15 - 12.45 uur (behalve de 1e donderdag van de maand). De Begeleide-meditatie is op dinsdagen van 16.15 - 16.45 uur. Locatie Stiltecentrum AMC (G0). Organisatie: team Geestelijke Verzorging AMC.

Ouder en kind restaurant

In het Emma Kinderziekenhuis is er een restaurant op het Emma Plein (G8). Speciaal en uitsluitend voor ouders, kinderen en bezoekers van kinderen die in het Emma zijn opgenomen. De keuken is open van 12.00 tot 15.00 uur en van 17.30 tot 19.00 uur. Neem plaats op het Terras! 

Huiskamer voor ouders

Wanneer uw kind is opgenomen brengt u vaak hele dagen en nachten door in het ziekenhuis. Veel ouders hebben daarom behoefte aan een eigen plek in het ziekenhuis om te ontspannen en eventueel wat te werken. De afdeling IC Kinderen (H8) en de afdeling Emma Tuin hebben daarom een Huiskamer voor ouders. Daar is een koffiebar met zithoek, een leestafel, een televisie en er zijn computerfaciliteiten.