Activiteiten voor ouders

In het Emma Kinderziekenhuis zijn activiteiten voor ouders om te ontspannen door fitness en meditatie.

Ouders waarvan hun kind in het ziekenhuis is opgenomen, staan veelal onder grote spanning en druk. Wij vinden het belangrijk dat u als ouder ook de nodige ontspanning kunt krijgen en bieden u daarom gratis ouderactiviteiten aan zoals, fitness* en meditatiemomenten.

Fitness voor ouders

Gratis sporten met de Emma Sportpas voor ouders/verzorgers van opgenomen kinderen. Maandag t/m vrijdag tussen 9.00 - 21.00 uur en zaterdag van 10.00 – 14.00 uur. Locatieuur: ASC Sportcentrum op het AMC terrein. De Emma Sportpas kunt u ophalen bij de portier Hoofdingang AMC.

De zomeropeningstijden in de maanden juli en augustus zijn: maandag t/m vrijdag van 12.00 - 20.00 uur (tot 3 september).

Meditatie en concert

Iedere donderdag van 12.15 - 12.45 uur is er begeleide meditatie.

Op de 1e dinsdag van de maand van 12.15 – 12.45 uur is er een klassiek concert door musici van het conservatorium.

Locatie AMC, in het Stiltecentrum (G0). U hoeft zich voor deze activiteiten niet op te geven. Organisatie: team Geestelijke Verzorging Amsterdam UMC.

Ouder en kind restaurant

In het Emma Kinderziekenhuis is er een restaurant op het Emma Plein (G8). Speciaal en uitsluitend voor ouders, kinderen en bezoekers van kinderen die in het Emma zijn opgenomen. De keuken is open op
dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 15.00 uur en van 17.30 tot 19.00 uur. Er is dagelijks ontbijtbuffet, ook op maandag, van 7.30 – 9.30 uur. Neem plaats op het Terras! 

Huiskamer voor ouders

Wanneer uw kind is opgenomen brengt u vaak hele dagen en nachten door in het ziekenhuis. Veel ouders hebben daarom behoefte aan een eigen plek in het ziekenhuis om te ontspannen en eventueel wat te werken. De afdelingen IC Kinderen (H8), Emma Tuin (H7) en IC Neonatologie (H3) hebben daarom een Huiskamer voor ouders. Daar is een koffiebar met zithoek, een leestafel en een televisie. Deze worden door het Ronald McDonald Huis beheerd.