Beter bewegen

Het AMC vindt het belangrijk dat u zoveel mogelijk actief bent tijdens uw opname. Het project Beter Bewegen wil het AMC een ‘beweegvriendelijk’ ziekenhuis maken en besteedt daarom op allerlei manieren aandacht aan activatie van patiënten. De afdeling Chirurgie, Neurologie en Interne Geneeskunde zijn de pioniers om het zo aantrekkelijker mogelijk voor u te maken om lichamelijk actief te zijn en te werken aan een sneller herstel.
Accepteer alle cookies om deze video te bekijken.

Tips voor bewegen in het ziekenhuis

Een paar tips om in beweging te blijven tijdens uw opname:

  • Draag tijdens de opname zoveel mogelijk uw gewone kleding in plaats van uw pyjama;
  • Trek schoenen of gympen aan in plaats van pantoffels;
  • Probeer u zelf te wassen en aan te kleden. Ga als het lukt naar de badkamer;
  • Heeft u geen verplichte bedrust? Probeer dan zo veel mogelijk aangekleed en uit bed te zijn;
  • Heeft u moeite om zelf uit bed te komen? Vraag dan hulp van de verpleging of fysiotherapeut;
  • Eet en drink zoveel mogelijk aan tafel en niet in bed;
  • Haal zelf uw koffie of thee uit de automaat en drink deze aan tafel;
  • Loop regelmatig (even) een rondje over de afdeling.

Meer tips >>

Ontdek het Amsterdam UMC locatie AMC

Denkt u dat er niks te beleven is in het Amsterdam UMC locatie AMC? Ontdek dan deze leuke plekken en activiteiten door zelf of met uw bezoek op pad te gaan.

AMC-pleinen

Het AMC beschikt over het Voetenplein en het Verheijplein. Op beide pleinen zijn diverse winkel- en horecabedrijven gevestigd. U kunt beide pleinen gemakkelijk op de begane grond terugvinden. Het Voetenplein, het meest centrale plein in het AMC, dankt zijn opvallende naam aan de enorme foto’s van voeten die rondom die ruimte hangen. Er is een plattegrond.

Stilteruimte

Kom tot rust in het stilte centrum. Daarnaast wordt er elke eerste donderdag van de maand van 12:15 tot 12:45 een lunchconcert gehouden door studenten van het conservatorium van Amsterdam. Het Stiltecentrum bevindt zich op de begane grond tussen de Voetenplein en het Verheijplein.

Kunstroute

Het gebouw ademt kunst. Wie door het AMC loopt, maakt ook een wandeling door de na-oorlogse Nederlandse kunstgeschiedenis. De basis voor de AMC-collectie is gelegd in het begin van de jaren ’80, toen het gebouw werd opgeleverd. De collectie telt ruim 6000 werken en geeft een overzicht van de Nederlandse naoorlogse kunstgeschiedenis vanaf Cobra tot heden. 

Museum Vrolik

Hoe zien we er vanbinnen uit? Hoe zijn onze organen en lichaamsdelen gebouwd en waar zitten ze precies? Hoe lopen de spieren en bloedvaten in je onderarm? Lijken je amandelen op amandelen en hoe groot zijn je gehoorbeentjes? In Museum Vrolik staat een verzameling die is opgebouwd in de late 18e eeuw, de 19e eeuw en het eerste kwart van de 20e eeuw. Hier staan de normale en afwijkende bouw en ontwikkeling van het menselijk lichaam centraal. Lees meer over het Museum Vrolik.