Voorbereiding opname Emma Kinderziekenhuis

Uw kind is of wordt binnenkort opgenomen in Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMC, voor een operatie of een behandeling. Hier leest u hoe u zich kunt voorbereiden.

Wat kan ik verwachten?

Op de afdeling krijgen uw zoon of dochter en u te maken met een team van artsen, verpleegkundigen, pedagogisch medewerkers en andere specialisten.

Tijdens de opname kan alles ter sprake komen wat volgens u van belang is voor een goede opvang. Uw tips of aanmerkingen zijn welkom. Wij vinden het belangrijk dat we uw kind samen met u de beste zorg kunnen geven. We betrekken u actief bij de zorg en behandeling van uw kind.

Ouders en tieners bij de visite

U kunt als ouders aanwezig zijn bij de ‘visite’, evenals oudere tieners. Tijdens de visite bespreken de arts en verpleegkundige samen met u hoe het met uw kind gaat en wat het plan voor de dag en de komende periode is. U heeft een belangrijke stem bij het behandelplan van uw kind en dat geldt ook voor de oudere tieners. Wij vinden het belangrijk dat zij bij de visite aanwezig zijn en meepraten over hun behandeling.

Onderzoek door een arts of specialist in opleiding

Het AMC is een academisch ziekenhuis. Het kan daarom voorkomen dat we u vragen of uw kind mee kan werken aan wetenschappelijk onderzoek. Ook kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) uw kind onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren leren zij hoe ze later te werk kunnen gaan.

Blijven slapen

Op de verpleegafdelingen van het Emma Kinderziekenhuis is het mogelijk dat er één ouder blijft slapen op de kamer van uw kind. Er is een bedbank en in de kast vindt u schoon beddengoed. Wilt u het beddengoed in de ochtend opruimen in de kast, zodat de schoonmaak overal goed bij kan.

Overnachten kan ook in:

Lees ook

Algemene informatie over uw verblijf in Amsterdam UMC, locatie AMC kunt u vinden bij Ínformatie over opname, of in de brochure 'Welkom bij Amsterdam UMC, locatie AMC'