Voorzieningen

Educatieve Voorziening in het Emma Kinderziekenhuis

De Educatieve Voorziening biedt onderwijsondersteuning aan de zieke leerling en de school.

Als een leerling wordt behandeld in een (academisch) ziekenhuis, langdurig thuis is of op andere wijze een door ziekte onderbroken schoolloopbaan heeft, blijft de school verantwoordlijk voor onderwijs of begeleiding. De school kan hierbij de hulp inroepen van een consulent die gespecialiseerd is in de begeleiding van zieke leerlingen, van basisschool tot en met mbo. Ieder academisch ziekenhuis heeft een Educatieve Voorziening waar een aantal consulenten onderwijsondersteuning werkzaam is. Ook ziekenhuismedewerkers en ouders kunnen de consulent benaderen.

Met toestemming van de ouders wordt contact onderhouden met de school. Tevens wordt aan school verslag uitgebracht over de geboden onderwijsondersteuning.

Als het nodig mocht zijn, kan eveneens de hulp worden ingeroepen van de consulent zieke leerlingen van de regionale schoolbegeleidingsdienst.

Polikliniek

Ook als uw kind op de polikliniek komt kunt u een beroep doen op de consulenten voor advies en ondersteuning.

Contact

Wilt u in contact komen met een consulent van de Educatieve Voorziening AMC/VUmc of wilt u meer informatie? Kijk dan op deze website : www.educatievevoorzieningamsterdam.nl

Mail: ev@amc.uva.nl
Tel: Primair onderwijs: 020-5663353
Tel: Voortgezet onderwijs: 020-5663603

Carla Hendriks, hoofd
Postlocatie H7-270
Meibergdreef 9, 1105 AZ Amsterdam
Tel: 020-5668952

De Educatieve Voorziening maakt deel uit van het landelijk netwerk Ziezon Op de website van Ziezon vindt u meer informatie over alles wat te maken heeft met ziek zijn en onderwijs.

Emma infotheek

Patiëntenvoorlichting Emma Kinderziekenhuis: de Emma Infotheek

De Emma Infotheek is het informatiecentrum van het Emma Kinderziekenhuis AMC. U vindt hier informatie over verschillende ziektebeelden, behandelingen en onderzoeken. Maar ook voor informatie over patiëntenorganisaties en organisaties op het terrein van zorg en welzijn kunt u hier terecht. Voor kinderen is er zelfs een speciale spreekbeurtservice.

De Emma Infotheek is te vinden op G8-180, telefoon: 020 - 566 7959, e-mail: emmainfotheek@amc.uva.nl.

Meer over de Emma infotheek

Emma Thuis team

Het Emma Thuis team van het Emma Kinderziekenhuis ondersteunt ernstig zieke kinderen en hun gezinnen in de thuissituatie.

  Wat zijn de werkzaamheden van het Emma Thuis team?

  • Casemanagement. Het regelen, organiseren en monitoren van de zorg rondom kind en gezin. Het vaste aanspreekpunt zijn.
  • Brugfunctie. Het afstemmen van zorg en informatie tussen: ziekenhuis, thuis, de huisarts, thuiszorg en andere betrokken hulpverleners. Zorgdragen dat zorg aan kind en gezin goed doorloopt.
  • Advies, instructie, voorlichting en begeleiding bieden aan kind en gezin.
  • Nazorg verlenen.

  We werken nauw samen met de behandelend arts, de huisarts en de thuiszorg. Het is niet de bedoeling dat het Emma Thuis team de taken van de thuiszorg overneemt. De relatie van het gezin met de huisarts en/of thuiszorg blijft gewoon bestaan.

  Als u als ouder zelf zorg aan uw kind wil en kan geven, kunt u verpleegtechnische handelingen aanleren. Het OKE programma ondersteunt u hierin. (in de keuzebalk kiest u voor OKE)

  Video over kindercomfortteams: Kinder Comfort Teams on Vimeo

  Wie kan een kind aanmelden?

  De behandelend arts kan een kind aanmelden bij het Emma Thuis team.

  Contact en bereikbaarheid

  Het Emma Thuis team is bereikbaar voor informatie of aanmelding:

  • Ma. t/m vr. tijdens kantooruren: Tel: 020-5661695
  • 7 dagen per week van 8.00 uur tot 20.00 uur: Tel: 020-5668907
  • E-mail: emmathuisteam@amsterdamumc.nl
  Accepteer alle cookies om deze video te bekijken.

  Jeroen Pit Huis

  Het Jeroen Pit Huis is een huis voor kinderen met een ernstige chronische aandoening. Dit zijn kinderen die regelmatig langdurig zijn opgenomen in het ziekenhuis. De overstap van Emma Kinderziekenhuis naar huis is vaak heel erg groot en lastig. Het Jeroen Pit Huis is er op gericht die overstap makkelijker en veiliger te maken.

  Welke kinderen krijgen hier zorg?

  Het Jeroen Pit Huis biedt een plek voor chronisch ernstig zieke kinderen. Voor deze kinderen is de stap van ziekenhuis naar huis vaak te groot ook al is de medische situatie stabiel. Dit kan zijn omdat nodige medische hulpmiddelen of voorzieningen nog ontbreken of omdat ouders moeten leren om thuis de zorg te doen, met zo nodig ondersteuning. Dit kan in het Jeroen Pit Huis.

  Wat biedt het Jeroen Pit Huis?

  Het Jeroen Pit Huis is een vrijstaand gebouw met acht huiselijke familie-appartementen met direct uitzicht op groen en water, op loopafstand van het ziekenhuis. Ouders kunnen hier met hun kind en gezin verblijven. Er is 24 uur per dag gespecialiseerde verpleegkundige en/of paramedische zorg aanwezig. Zij helpen u bij de zorg van uw kind, zodat u vertrouwen krijgt om uw kind later thuis zelf te verzorgen.

  Accepteer alle cookies om deze video te bekijken.

  Wie kan een kind aanmelden?

  De behandelend (kinder)arts kan een kind aanmelden bij het Jeroen Pit Huis via:

  Telefoonnummer: 020-2805522

  E-mailadres: aanmelden@hetjeroenpithuis.nl

  Na aanmelding wordt met de arts contact opgenomen voor een afspraak om de aanvraag te beoordelen.

  Restaurant voor ouder en kind: Het smaakLAB

  Op het Emma Plein (8e etage van het G-gebouw) bevindt zich "het SmaakLAB", een restaurant speciaal voor ouder en kind.

  Door de coronamaatregelen kunt u niet op het terras eten en zijn de openingstijden aangepast: van 12.00 tot 15.00 uur en van 17.30 tot 19.00 uur.

  Kijkt u hier voor het menu:

  Binnen de genoemde openingstijden kunt u eten of drinken kopen en
  meenemen naar de kamer.

  Ronald McDonaldhuis, locatie AMC

  Direct naast het AMC gebouw staat het Ronald McDonaldhuis Emma Amsterdam. Dit is een familieverblijf voor gezinnen waarvan een kind is opgenomen in het Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMC.

  Meer over Ronald McDonaldhuis, locatie AMC