Eerste afspraak Emma Kinderziekenhuis

Heeft uw kind binnenkort zijn of haar eerste afspraak bij het Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMC, locatie AMC? Wees alstublieft ruim op tijd aanwezig, dat voorkomt onnodige vertragingen. Bent u onverwacht verhinderd? Geef dit zo snel mogelijk door aan het EKZ Afsprakenbureau.

Belangrijk: besmettingsrisico’s

Heeft uw kind een besmettelijke kinderziekte, bijvoorbeeld waterpokken of mazelen, of is hiermee in aanraking geweest? Of is uw kind in de drie maanden voorafgaand aan de afspraak opgenomen geweest in een ziekenhuis buiten Nederland? Neemt u dan vooraf contact op met het EKZ Afsprakenbureau. Telefoonnummer: 020 - 566 8000

Meenemen

 • Geldige verzekeringspas
 • Legitimatiebewijs van kind, ouder of verzorger (paspoort, rijbewijs, identiteits- of toeristenkaart)
 • Afspraakbevestiging
 • Groeiboekje van het consultatiebureau, indien beschikbaar
 • Patiëntenpas en afsprakenkaart, indien beschikbaar
 • Medicatielijst, indien van toepassing
 • Speciaal aan uw kind aangepaste hulpmiddelen, indien van toepassing
 • Eventueel vertrouwd speelgoed voor uw kind

Route in het AMC

In het AMC wordt de weg overal aangegeven met grijs-gele richtingsborden. Voor de kinderpolikliniek, neemt u de ingang “Poliklinieken”, daar kunt u zich inschrijven bij de balie's in de grote hal. De wachtkamers van de kinderpoliklinieken bevinden zich voorbij de inschrijfbalie's aan de rechterkant. Op de afspraakbevestiging staat vermeld in welke wachtkamer u moet zijn. Een plattegrond naar de kinderpolikliniek vindt u in het rechtermenu onder ‘Waar moet ik zijn’.

Aanmelden voor uw afspraak op de polikliniek

Bent u aanwezig op de polikliniek waar u uw afspraak heeft? Laat uw zorgverlener dan weten dat u er bent via de Mijn Dossier Amsterdam UMC app. Deze app kunt u gratis downloaden via Google Play of de App Store vanaf 12 juni 2023.​

Log in via de app Mijn Dossier Amsterdam UMC en ga naar uw afspraak. Klik op de knop 'Ik ben er'. Dit kan vanaf 30 minuten voor uw afspraak.

Heeft u op het moment van uw afspraak deze app (nog) niet? Dan kunt u zich aanmelden via de aanmeldzuil. Gebruik hiervoor de streepjescode op uw patiëntpas of afspraakbrief.

Meer informatie over Mijn Dossier en het downloaden van de app vindt u hier beschikbaar vanaf 12 juni 2023.

Heeft u hulp nodig met Mijn Dossier? Bij het Digipunt in de centrale hal kunnen ze u verder helpen. Of klikt u hier voor de contactgegevens.

Belangrijke aandachtspunten

 • Legitimeren is noodzakelijk voor het registeren van uw burgerservicenummer (BSN). Het BSN is een uniek en persoonsgebonden nummer. Iedereen die in Nederland bij een gemeente is ingeschreven heeft een BSN. Het BSN staat op het paspoort, rijbewijs en identiteitskaart.
 • Heeft uw kind geen geldig verzekeringsbewijs of een buitenlands verzekeringsbewijs? Of wilt u de kosten van uw bezoek contant betalen? Meldt u zich dan alstublieft een half uur voor de afspraak bij de algemene Inschrijfbalie Poliklinieken.
 • Bent u naar ons doorverwezen vanuit een ander ziekenhuis of komt u voor een second opinion en heeft u de medische gegevens van uw kind nog niet opgestuurd? Neem deze dan mee naar uw afspraak in het AMC.
 • Heeft uw kind een besmettelijke ziekte zoals waterpokken, of is hiermee in aanraking geweest? Is uw kind in de drie maanden voorafgaand aan de polikliniekafspraak opgenomen geweest in ziekenhuis buiten Nederland? Meld dit dan voor uw komst naar het AMC.