Opname en behandeling Emma Kinderziekenhuis

Het Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMC, locatie AMC is met behulp van ouders en kinderen ontworpen. Het is natuurlijk een plek waar u liever niet wilt zijn, maar waar we wel hebben geprobeerd om het toch zo fijn mogelijk te maken. 

Het belangrijkste hier is het krijgen van de beste behandeling voor uw kind. Met ons team van gespecialiseerde verpleegkundigen, artsen en andere betrokkenen doen we daar ons best voor. Ook u en uw kind spelen daarin een belangrijke rol. We betrekken u zoveel mogelijk bij de zorg en behandeling.

Ondanks de vervelende reden dat u hier bent, wens ik u en uw kind een zo aangenaam mogelijk verblijf toe.  

  Wegwijs en bezoek

  Hieronder leggen we uit hoe het Emma is opgebouwd, hoe de bewegwijzering werkt, waar u kunt parkeren, bij wie en waar u terecht kunt met vragen en waar gelogeerd kan worden.

  Het Emma bestaat uit zeven verpleegafdelingen. Elke afdeling is herkenbaar aan een icoon, dat in het Emma ook als bewegwijzering dient (op de vloeren en bij de liften).

  In het Emma zijn de volgende kinderafdelingen:

  Plattegrond Emma Kinderziekenhuis

  Parkeren

  Ouders van patiënten kunnen de auto tegen betaling parkeren in de parkeergarage P2 (route en parkeren ) Bij langdurig verblijf kunt u een parkeerkaart kopen bij de receptie ziekenhuisingang vanaf de parkeergarage P2. De kaart kost 45 euro en geeft toegang voor 2 weken. Meer over parkeren bij Amsterdam UMC locatie AMC

  Badge

  De ingang van de verpleegafdeling is alleen te openen met een (ouder)badge. Deze ouderbadge ontvangt u bij opname. Het is de bedoeling dat u bij het verlaten van de afdeling de badge meeneemt en dat u zelf de deur opent, ook voor uw bezoek. Bij ontslag levert u de badge weer in op de afdeling.

  Winkels en restaurants

  Het Smaaklab is er speciaal voor ouders en bezoekers van kinderen in het Emma. Dit restaurant in het Emma bevindt zich op G8. Hier kunt u een maaltijd of broodje kopen. De openingstijden zijn van maandag t/m zondag van 17.30 - 19.00 uur. Er is een gratis ontbijtbuffet (voor ouders) van 7.30 - 9.30 uur. De maaltijd of het ontbijt kunt u meenemen naar de kamer of op het naastgelegen Terras gebruiken. Zie ook: Restaurant voor ouder en kind: Het smaakLAB

  Naast een restaurant in het Emma, zijn er op de begane grond van het AMC diverse restaurants en winkels zoals een boekhandel, drogist, postkantoor met cadeaushop en een kapsalon. Zie ook: winkels en horeca in locatie AMC.

  Bezoek

  Als ouder of verzorger bent u 24 uur per dag welkom. Eén van u kan blijven slapen. Familie of vrienden kunnen op bezoek komen, wel altijd in aanwezigheid van een van de ouders of verzorgers. Het is belangrijk om goed te kijken hoeveel bezoek de patiënt aankan. Broertjes en zusjes zijn welkom indien zij niet ziek zijn. Zie ook: Huisregels Amsterdam UMC

  Openbaar toilet

  Voor bezoekers is er een openbaar toilet tegenover de G8 liften.

  Rookvrij

  Amsterdam UMC is volledig rookvrij. Dit betekent dat er in het ziekenhuis en op ons terrein niet gerookt wordt. Ook geen e-sigaretten. Amsterdam UMC wil dat het ziekenhuis een zo gezond mogelijke omgeving is voor iedereen. Zie ook: Rookvrij Amsterdam UMC

  Blijven slapen

  Alle kamers in het Emma zijn voorzien van een slaapbank of slaapstoel. Er kan bij uw kind één ouder blijven slapen.

  Ronald McDonald Huis

  Ronald McDonald Huis Emma in Our Domain

  Zieke kinderen voelen zich beter met hun ouders, broertjes en zusjes in de buurt. Ouders houden de zorg beter vol met een rustplek dicht bij hun zieke kind. Ronald McDonald Huis Emma geeft u de kans om dicht bij uw zieke kind in de buurt te slapen.Vanwege een verbouwing zit Ronald McDonald Huis Emma tijdelijk op een andere locatie. U bent welkom in Ronald McDonald Huis Emma in Our Domain aan de Pietersbergweg 768 te Amsterdam. Dit appartementencomplex ligt tegenover de hoofdingang.

  Wilt u eens binnenkijken bij of meer informatie over Ronald McDonald Huis Emma in Our Domain? Kijk dan op ronaldmcdonaldhuisemmaamsterdam.nl. Zie ook Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

  Aanmelden
  Aanmelden voor een verblijf in Huis Emma in Our Domain kan via de afdeling. Vraag aan de verpleegkundige om u aan te melden.

  Bij wie kan ik terecht met vragen?

  Voor praktische vragen kunt u terecht bij de afdelingssecretaresse aan de balie op de verpleegafdeling. Voor medische of verpleegkundige vragen kunt u de behandelend arts of de verpleegkundige benaderen. Voor vragen over begeleiding en activiteiten kunt u terecht bij de medisch pedagogisch zorgverlener op de afdeling. Het floormanagement van de afdeling is verantwoordelijk voor schoonmaak, voeding en overige dienstverlening rondom het bed en op de afdeling. Hiervoor kunt u de voedingsassistente benaderen.  

  Spelen en leren

  School

  Bij langere of regelmatige opname kan uw kind in het ziekenhuis naar school. De onderwijskrachten (consulenten van de Educatieve Voorziening) bieden onderwijsondersteuning of geven les aan bed of in het leslokaal. Er zijn twee klassen op G8, één voor basisonderwijs en één voor voortgezet onderwijs. De duur van een les varieert van 10 minuten tot ruim een uur per dag. De consulenten werken zoveel mogelijk samen met de school van uw kind. www.educatievevoorzieningamsterdam.nl Zie ook: Educatieve Voorziening

  Emma Infotheek

  De Emma Infotheek is het informatiecentrum voor kinderen en hun familie. Hier is informatie op te vragen voor bijvoorbeeld een spreekbeurt (over de ziekte, de behandeling of het lichaam). Kinderen kunnen via de Emma Infotheek een spreekbeurtkoffer en modellen van organen lenen. Op dit moment is de Infotheek alleen per mail te bereiken: emmainfotheek@amsterdamumc.nl . Zie ook Emma Infotheek

  Instructieruimte

  In de Instructieruimte kunnen verpleegkundige handelingen geleerd worden, zodat ouders thuis met vertrouwen de verzorging kunnen voortzetten. Een verpleegkundige geeft training en ondersteuning. Deze Instructieruimte is achter de Emma Infotheek op G8.

  Eten en drinken in het Emma

  Ook bij ziekte is het belangrijk goed te blijven eten en drinken. De voedingsassistent kan hier alles over vertellen en de juiste voeding adviseren. Het is bijvoorbeeld heel erg belangrijk om voeding te kiezen waar veel eiwitten in zitten. Eiwitten zijn goed voor het herstel. De arts geeft aan de voedingsassistent door of er wel of niet gegeten mag worden en of er een speciaal dieet of allergie bekend is.

  Tijdens de eerste kennismaking met de voedingsassistent wordt het menuboekje gegeven. Hierin staat informatie over de tijden waarop de voedingsassistent langskomt en welk eten en drinken er gekozen kan worden voor ontbijt, lunch, diner of tussendoor.

  Restaurant op G8

  Er is een afhaalservice bij het Smaaklab, het restaurant in het Emma op G8. De maaltijden en gerechten kunnen op de kamer gegeten worden, of op het naastgelegen terras worden gebruikt. Zie hier de menukaart:

  Ontbijt voor ouders

  Voor de ouder die blijft slapen, is er een gratis ontbijtbuffet in het Smaaklab, het restaurant in het Emma op G8.

  Ideeënbus voor maaltijden

  Op het Terras nabij het buffet / keuken hangt een ideeënbus voor suggesties over eten en drinken.

  Op de kamer

  De kamers hebben de volgende faciliteiten:

  Bedbank en beddengoed

  De bank kunt u uitklappen tot een bed door de hendel onder de bank naar u toe te trekken. In de kast vindt u schoon beddengoed, zodat u zelf uw bed kunt opmaken. Wilt u het bed na het slapen inklappen en beddengoed opruimen in de kast.

  Badkamer

  In de kamer is een badkamer met douche en een toilet. In de kast zijn handdoeken en washandjes beschikbaar voor u en uw kind. Op de meeste afdelingen is een ligbad aanwezig. Na overleg met de verpleegkundige kunnen u en uw kind hiervan gebruik maken.

  Kluisje

  Elke patiëntenkamer is voorzien van een kluisje. Het is raadzaam uw waardevolle spullen hierin op te bergen. De afdelingssecretaresse of de verpleegkundige kan u vertellen hoe de kluis werkt.

  Licht

  Voor de sfeer kunt u de lamp boven het bed van uw kind in diverse kleuren en op verschillende standen instellen.

  Magneetbord

  Ophangen van kaarten en posters mag uitsluitend met magneten op het magneetbord. Wij vragen u geen plakband te gebruiken in verband met beschadigingen.

  Multimedia / Emma TV

  Boven het bed hangt een iPad  met leuke apps, gratis netflix en het interne kanaal van Emma TV. Gebruik van de iPad is gratis.

  Schoonmaak

  De kamer wordt dagelijks schoongemaakt door de schoonmaakmedewerker. Graag uw spullen zoveel mogelijk opbergen, zodat de medewerker voldoende ruimte heeft om schoon te maken.

  Meer voorzieningen in het Emma

  Geestelijke verzorging

  Geestelijke verzorging is er voor iedereen, ongeacht geloofs- of levensovertuiging. De geestelijke verzorgers vormen een team met een diverse levensbeschouwelijke achtergrond. Er zijn protestantse predikanten, islamitische geestelijk verzorgers, een katholiek geestelijke verzorger en een humanistische raadsvrouw. Het AMC heeft een Stiltecentrum, dat zich bevindt op de begane grond tussen de twee ziekenhuispleinen. Heeft u behoefte aan een gesprek, dan kunt u via de verpleegkundige - of rechtstreeks -contact opnemen met de dienst. Geestelijke verzorging: Tel: 020-5663425

  geestelijkeverzorging@amsterdamumc.nl

  Snoezelkamer

  U kunt met uw kind naar de snoezelkamer gaan en lekker ontspannen op een warm waterbed, luisteren naar mooie muziek en kijken naar alle kleine lichtjes. Deze kamer bevindt zich op G8, richting de Psychosociale afdeling. De sleutel is bij de afdelingssecretaresse verkrijgbaar.

  Tuin

  Nabij parkeergarage P2 is een open toegankelijke tuin met zitjes, er is ook een groot schaakbord.

  Buiten spelen

  Op het terrein naast het Ronald McDonald Huis  (richting metro en trein) is een speeltuin en tuin met bloemen en planten. Als u met uw kind daarheen wilt, dan dient u dit eerst aan de verpleegkundige te vragen. Kinderen en jongeren mogen hier alleen heen onder begeleiding van de ouder(s). De route er naar toe  loopt via de Eerste Hulp (volg buiten de blauwe lijn).

  Fitness voor ouders

  Het Sportcentrum ASC is gehuisvest op het AMC terrein. U mag gratis gebruik maken van alle fitnessfaciliteiten. Bij de receptie van de hoofdingang bij parkeergarage P2 van het AMC kunt u een Emma Sportpas ophalen en na afloop weer inleveren. U kunt daar ook de weg naar het Sportcentrum vragen. 
  Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09:00-20:00 uur en zaterdag van 10:00 - 14:00 uur. Op zondag gesloten. Tijdens vakantieperiodes of op feestdagen zijn de openingstijden en het lesrooster aangepast. U moet eerst reserveren via Tel: 020-5663223

  Stichting Steun Emma

  Veel van de voorzieningen voor kinderen en ouders in het Emma zijn mogelijk dankzij Stichting Steun Emma. Deze stichting werft niet alleen geld voor goede faciliteiten voor kind en ouder, maar ook voor zorgvernieuwing, wetenschappelijk onderzoek en psychosociale zorg. Het ziekenhuis en de overheid hebben hier onvoldoende middelen voor. Helpt u mee? Kom ook in actie of doneer via www.steunemma.nl

  Emma in de media

  In het Emma werken we regelmatig mee aan publiciteit in de vorm van Emma Boekjes en sociale media. Op deze manier laten we aan de buitenwereld zien wat we in het ziekenhuis doen, welke nieuwe ontwikkelingen er zijn en wat het voor kinderen betekent om ziek te zijn of als ouder om een ziek kind te hebben. Ook voor onze fondsenwerving is het belangrijk om dit te tonen. Zo kunnen we geld werven voor nog betere voorzieningen en wetenschappelijk onderzoek. We vragen u altijd eerst of u en uw kind hieraan willen mee werken. Dit is geheel vrijwillig. Wilt u meewerken, dan vragen we u om een toestemmingsformulier te ondertekenen.

  Contact

  Bezoekadres

  Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMC, locatie AMC Meibergdreef  9, 1105 AZ Amsterdam

  Postadres

  Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMC, locatie AMC, Postbus 22660, 1100 DD Amsterdam

  Post kan verstuurd worden onder vermelding van naam kind, afdeling en kamernummer.

  Telefooncentrale AMC

  Telefoon: 020 - 566 9111

  Afsprakenbureau Kinderpoliklinieken

  Telefoon: 020 - 566 8000

  Websites van Emma Kinderziekenhuis

  Sociale media

  Volg het Emma ook op Twitter en Facebook en Instagram #steun emma 

  Wijzigingen doorgeven aan:  emma@amsterdamumc.nl

   Lees ook

    Algemene informatie over uw verblijf in Amsterdam UMC, locatie AMC kunt u vinden bij Ínformatie over opname, of in de brochure 'Welkom bij Amsterdam UMC, locatie AMC'