Voorzieningen

Bij Amsterdam UMC, locatie AMC doen wij ons best om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken. U kunt van onze voorzieningen gebruik maken als u voor een afspraak of bezoek in het ziekenhuis moet zijn, of als u wordt opgenomen. Hieronder vind u een uitgebreid overzicht van alle voorzieningen op locatie AMC

Apotheek

Heeft uw arts op de polikliniek medicijnen aan u voorgeschreven? Dan kunt u die met uw recept afhalen bij de Poliklinische apotheek. Zo kunt u direct uw medicijnen mee naar huis nemen. 
U kunt ook voor paracetamol, verband of pleisters bij ons terecht.
Is uw medicijn niet op voorraad? Dan bestellen wij dat voor u en ligt het de volgende werkdag voor u klaar.

Locatie Poliklinische apotheek locatie AMC

U vindt de apotheek op C0, in de gang tussen bouwdeel B en C. De Poliklinische apotheek is te bereiken via de hoofd in- en uitgang van het ziekenhuis. Neem vanuit de hoofdingang de linkergang. De Poliklinische Apotheek bevindt zich na de klapdeuren aan de linkerkant. 

Openingstijden Poliklinische apotheek

  • Ma t/m za 08:00-21:00 uur

  • Zon- en feestdagen 09:00-21:00 uur

Meer informatie

Begeleiding

Als u dat prettig vindt, begeleidt een van onze gastvrouwen of gastheren u na de inschrijving naar de polikliniek of verpleegafdeling. De gastvrouwen en –heren kunnen u ook verder helpen waar nodig. Zij bezorgen bijvoorbeeld ook de bloemen op de kamers.

Bibliotheek

In de Patiëntenlounge (G2-214) vindt u een uitgebreide bibliotheek waar u boeken kunt lenen. In het Emma Kinderziekenhuis komt iedere woensdag een vrijwilliger langs met boeken, zodat ook de kinderen volop kunnen lezen.

Borstvoedingsbenodigdheden

Bevalt u in Amsterdam UMC Locatie AMC? Onze medewerkers kunnen u ondersteunen bij het geven van borstvoeding.

U kunt bij hen terecht met al uw vragen. Soms vraagt uw situatie om extra expertise van een lactatiekundige. De verpleegkundige van de afdeling waar u of uw kind is opgenomen kan een lactatiekundige om consult vragen. 

Wanneer u of uw baby wordt opgenomen in Amsterdam ÜMC hoeft u geen borstvoedingsbenodigdheden mee te nemen. Wij verstrekken u tijdens de opname borstcompressen en indien nodig kolfbenodigdheden. 

Als u een borstvoedingskussen heeft adviseren wij u deze wel mee te nemen. Ook een voedingsbeha of een beha zonder beugel kunt u meenemen.

U kunt ook u online opgeven voor de informatiebijeenkomsten over borstvoeding. (formulier https://www.amc.nl/web/specialismen/verloskunde/verloskunde/voorlichting-over-voeding-voor-uw-kind.htm)

Eten en drinken in het ziekenhuis

Op de begane grond van het ziekenhuis zijn veel plekken waar u wat kunt eten en drinken. Daarbij vindt u op de meeste verdiepingen automaten met snacks en frisdrank.

Geestelijke verzorging

Tot het team van zorgverleners die u in het ziekenhuis kunnen bijstaan, behoren ook de geestelijk verzorgers. Het team geestelijke verzorging bestaat uit protestantse geestelijk verzorgers, islamitische geestelijk verzorgers, een katholieke geestelijk verzorger en een humanistische geestelijk verzorger. Lees meer over Geestelijke verzorging locatie AMC

Geldautomaat

U vindt de geldmaat vlak achter de klapdeuren tussen de nieuwe hoofdentree en de gang die uitkomt op het Verheijplein. Bij de winkels en restaurant wordt u gevraagd om contactloos te betalen.

Bij de parkeerautomaten in P2 kunt u ook contactloos of met pin betalen. U kunt zelf uitrijden door uw pinpas aan te bieden bij de slagboom (i.p.v. een kaartje te trekken).

Parkeren mindervaliden

Mindervaliden kunnen parkeren op parkeerterrein P1 en in parkeergarage P2. Is uw hulpmiddel hoger dan 190 centimeter en/of breder dan 85 centimeter, parkeer dan op parkeerterrein P1. Een elektrische shuttleservice rijdt u naar uw bestemming binnen locatie AMC. 

Rolstoelen

Op parkeerterrein P1, in de parkeergarage, bij iedere ingang, en op iedere verdieping in de polikliniek
vindt u rolstoelen. Na uw bezoek kunt u de rolstoel terugzetten waar u het ziekenhuis verlaat.

Kinderdagverblijf

Het AMC heeft een ‘eigen’ kinderdagverblijf, de Kinderkeet, sinds 1983 beheerd door de Stichting Kinderopvang AMC. Wat begon als een experiment in een bouwkeet (vandaar de naam Kinderkeet) is uitgegroeid tot een in alle opzichten volwaardig kinderdagverblijf. Anno 2018 beschikt de Kinderkeet over 72 kindplaatsen, verdeeld over twee naast elkaar gelegen gebouwen.

Bij de toewijzing van plaatsen hebben ouders die in Amsterdam UMC werken in principe voorrang. Maar ook andere ouders zijn van harte welkom om hun kind voor de Kinderkeet aan te melden. De Kinderkeet biedt opvang aan kinderen van 10 weken tot 4 jaar oud.

Maandag t/m vrijdag van 06.30 tot 19.00 uur. Kinderen worden naar keuze ingeschreven voor 49 of 51 weken per jaar.

De Kinderkeet staat ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang onder nummer 22085378. Onze kinderopvang voldoet dus aan alle kwaliteitseisen die de Wet Kinderopvang voorschrijft. Het meest recent inspectierapport kunt u inzien op de website van het Landelijk Register Kinderopvang.

Voor verdere informatie en aanmelding kunt u terecht op de website van de Kinderkeet. De Kinderkeet vindt u ook op Facebook.

Patiëntenvoeding

Als u opgenomen wordt in het ziekenhuis, zorgen onze voedingsassistenten voor het eten en drinken gedurende uw verblijf. Op de site van ons voedingsprogramma Zorg op het Bord vertellen we u meer over eten en drinken als u in het ziekenhuis ligt. Hier kunt u ook de menukaart vinden.

Patiëntenvoorlichting en Klachtenopvang

In de hal van het polikliniekgebouw A vindt u aan bij binnenkomst aan de rechterzijde de afdeling Patiëntenvoorlichting en Klachtenopvang (A0-144). Hier kunt u terecht met al uw vragen over ziekten, onderzoeken, behandelingen en het AMC. We zullen u hier zo goed mogelijk helpen. Trekt u hiervoor een nummer via de aanwezige zuil.

Meer over patiëntenvoorlichting

Shuttleservice binnen locatie AMC

Een elektrische shuttle rijdt u naar uw bestemming binnen het AMC. De shuttle rijdt op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Als u belt met: 06-20 36 06 22 komt de bestuurder zo snel mogelijk naar u toe.

Rookvrij

Amsterdam UMC is een rookvrij terrein. Als u wilt stoppen met roken kunt u bij uw behandelaar terecht voor ondersteuning. Wanneer u niet kan of wil stoppen, krijgt u gedurende uw ziekenhuisverblijf alternatieven aangeboden, zoals nicotinevervangende middelen.

Sms-service; afspraakherinnering

Bij het maken van uw afspraak op de polikliniek geeft u aan of u een herinnering per sms wilt ontvangen. Wanneer u toestemming geeft ontvangt u in het vervolg een herinnering per sms voor al uw afspraken.

Heeft u meerdere afspraken op een dag? U ontvangt dan alleen een sms voor de eerste afspraak.

U meldt zich weer af voor de Sms-service bij de balie van de polikliniek waar u onder behandeling bent. Hier kunt u ook terecht om uw telefoonnummer te wijzigen.

Speeltuin

De speeltuin bij de tuin van het Ronald McDonald Huis, naast het AMC, is bestemd voor de kinderen. Gaat u met uw kind naar de speeltuin? Laat het de verpleging dan eerst even weten.

Stiltecentrum

Het Stiltecentrum is 24 uur per dag open. U kunt er terecht voor overpeinzing, gebed, meditatie, of om zomaar even in alle rust te zitten.

Locatie: tussen het Voetenplein en het Verheijplein.

Telefoneren in locatie AMC

In locatie AMC is het gebruik van uw mobiele telefoon overal toegestaan tenzij staat aangegeven dat dit niet zo is. Op die plekken is het belangrijk om storingen in de apparatuur te voorkomen.

Televisie bij het bed

Als u opgenomen wordt, staat de televisie (of iPad) al voor u klaar bij uw bed. Hoe de televisie precies werken, leest u op het tv-informatiekanaal van Patientline.

Tolk

U hebt recht op goede informatie over het onderzoek, de diagnose en de behandeling van uw klacht of aandoening. U wordt voorgelicht over de mogelijke risico’s van het onderzoek en de behandeling, de eventuele alternatieven en over uw vooruitzichten. Als u de Nederlandse taal niet goed beheerst, kan de arts een tolk inschakelen. Meestal gebeurt dat via een telefoon met luidspreker.

WiFi in locatie AMC

In vrijwel alle ruimten van locatie AMC kunt u gebruikmaken van ons gratis WiFi netwerk. Selecteer het netwerk "PUBLIC" en alles wijst zichzelf.

Zorgtaxi

Taxi’s kunnen u vlak voor de ingang afzetten en ophalen. Heeft een taxi nodig? Uw verpleegkundige of de receptionisten in de polikliniek bestellen er graag één voor u. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, vraagt u van te voren een machtiging bij uw zorgverzekeraar aan. Houdt u er rekening mee dat u zonder een machtiging het vervoer contant moet betalen.