Hieronder vindt u alle informatie die nodig is om te verwijzen. Regel uw verwijzing via de knop ‘Direct verwijzen’.

LET OP: Het formulier heeft een verlooptijd van 30 minuten. Bereid daarom de verwijzing voor door de benodigde documenten alvast klaar te zetten op uw computer. Zijn er technische problemen? Mail uw verwijzing dan naar verwijscoordinator@amsterdamumc.nl.

Amsterdam UMC Neurologie is een tertiair neurologisch centrum met expertise binnen een breed palet van neurologische aandoeningen (zie onder). Voor verwijzingen die niet binnen onze speerpunten vallen, geldt dat wij in principe geen second/third opinions accepteren.

Patiënten van buiten onze regio die niet in het Amsterdam UMC bekend zijn, dienen in principe eerst naar een neuroloog in eigen regio te worden verwezen.

Speerpunten

Locatie VUmc

Locatie AMC

  • Neuromusculaire ziekten
  • Neurologische infectieziekten –infecties
  • Vasculaire neurologie
  • Liquorcirculatiestoornissen
  • Neurovasculair Interventie Centrum Amsterdam (NICA)
  • Bewegingsstoornissen (inclusief diepe hersenstimulatie, centrum voor neuropsychiatrie)
    Patiënten met bewegingsstoornissen kunnen altijd verwezen worden met de vraag of Deep Brain Stimulation (DBS) een adequate behandeling is voor een patiënt met een invaliderende bewegingsstoornis.  Indien er nog diagnostische twijfel is dan kan een patiënt ook daar voor verwezen worden. Bij vragen over de verwijzing kan er altijd contact opgenomen worden met een bewegingsstoornissen specialist. 

Huisartsen verwijzen via ZorgDomein.

Overige verwijzers kunnen hun verwijzing insturen via de knop 'Direct verwijzen'. U kunt hier de verwijsbrief uploaden of een verwijsbrief online aanmaken.

Kijk voor verwijzingen binnen de speerpunten bij desbetreffend speerpunt. Voor verwijzingen buiten de speerpunten geldt dat de verwijzing in behandeling wordt genomen wanneer alle informatie compleet binnen is. Dit betreft alle relevante correspondentie en uitslagen, beeldvormende onderzoeken etc.

Beeldvormende onderzoeken kunt u versturen via TWINN of beschikbaar stellen via XDS (indien uw ziekenhuis een XDS koppeling heeft).

Voor spoedgevallen neemt u contact op met de spoedlijn.