Hieronder vindt u alle informatie die nodig is om te verwijzen. Regel uw verwijzing via de knop ‘Direct verwijzen’.

LET OP: Het formulier heeft een verlooptijd van 30 minuten. Bereid daarom de verwijzing voor door de benodigde documenten alvast klaar te zetten op uw computer.

Patiënten met moeilijk behandelbare epilepsie kunnen worden verwezen voor:

  • epilepsiechirurgie
  • neurostimulatie
  • (tweede) mening epilepsie , indien er vragen zijn over de diagnose of behandeling

Het epilepsiechirurgie traject in Amsterdam UMC wordt geheel op 1 locatie uitgevoerd en is hiermee uniek in Nederland. Hierdoor zijn de wacht- en doorlooptijden relatief kort.

Patiënten met epilepsie kunnen in aanmerking komen voor epilepsiechirurgie indien:

  • De patiënt onvoldoende baat heeft bij het gebruik van anti-epileptica (tijdens het gebruik van juist gedoseerde anti-epileptica binnen 2 jaar alsnog een of meerdere aanvallen gehad)
  • De patiënt veel last heeft van bijwerkingen van deze medicijnen

    Huisartsen verwijzen via ZorgDomein.
    Overige verwijzers kunnen hun verwijzing insturen via de knop 'Direct verwijzen'. U kunt hier de verwijsbrief uploaden of een verwijsbrief online aanmaken.

    Intercollegiaal overleg 

    Twijfel: als u twijfelt aan de indicatie of over de noodzaak voor een verwijzing is er uiteraard de mogelijkheid tot intercollegiaal overleg. U kunt contact opnemen met dr. Stam, Ronner of van Straaten via het secretariaat epilepsiechirurgie: Ingrid Moor, telefoon (020) 444 5013 ( ma t/m do), email: it.moor@vumc.nl 

    Voor patiënten die twijfelen is het ook mogelijk alleen een voorlichtend consult met uitleg over de mogelijkheden te hebben. 

    Daarnaast is het voor patiënten ook mogelijk een vrijblijvend gesprek met dr. Idema, neurochirurg, te hebben over epilepsiechirurgie, dit kan zonder verwijzing.

    Aanmelden kan via de website: Amsterdam UMC, Locatie VUmc - Kopje koffie met een neurochirurg

    Spoed 

    Indien u wilt overleggen over een patiënt met een (sub)acuut ziektebeeld, vragen we u met eveneens telefonisch contact op te nemen met het secretariaat neurochirurgie: Ingrid Moor, telefoon (020) 444 5013 ( ma t/m do), email: it.moor@vumc.nl, zij kan u doorverbinden naar 1 van de neurologen. Alternatief is direct te bellen met het centrale nummer van Amsterdam UMC-locatie VUmc en te vragen naar dr. Ronner, Stam of van Straaten.  

    Wat is de duur van het epilepsiechirurgie traject?  

    Dit is met name afhankelijk  van het aantal onderzoeken wat moet worden uitgevoerd en wordt individueel bepaalt. De duur varieert in de regel tussen de 6 en 12 maanden.