Hieronder vindt u alle informatie die nodig is om te verwijzen. Regel uw verwijzing via de knop ‘Direct verwijzen’.

LET OP: Het formulier heeft een verlooptijd van 30 minuten. Bereid daarom de verwijzing voor door de benodigde documenten alvast klaar te zetten op uw computer.

Amsterdam UMC is een tertiair verwijzingscentrum voor kinderen met gynaecologische klachten en voor kinderen, adolescenten en volwassenen met aangeboren afwijkingen. 

Huisartsen verwijzen via ZorgDomein.
Overige verwijzers kunnen hun verwijzing insturen via de knop 'Direct verwijzen'. U kunt hier de verwijsbrief uploaden of een verwijsbrief online aanmaken.

Spoed: Indien u wil overleggen over een patiënt met een acuut ziektebeeld, vragen wij u telefonisch contact op te nemen met het AMC.

De volgende documenten zijn noodzakelijk voor snelle en juiste beoordeling van uw verwijzing:

  • Alle relevante correspondentie van specialisten;
  • Uitslagen/rapporten recente onderzoeken;
  • Informatie over eventuele eerdere behandelingen;
  • Een duidelijke hulpvraag en probleemstelling in uw verwijsbrief.

Controleert u of het telefoonnummer van de patiënt juist vermeld staat.

Minimale vereisten: bovenstaande documenten dienen worden bijgevoegd als bijlage(s).

Verwijzingen worden inhoudelijk beoordeeld door een van de gynaecologen. Incomplete verwijzingen kunnen ervoor zorgen dat patiënten niet direct op de juiste plek gezien worden. Voor volwassenen met Turner loopt de verwijzing via zorgdomein VPG in het VUMC.

Intercollegiaal overleg 

Twijfel: als u twijfelt aan de indicatie of over de noodzaak voor een verwijzing nodigen we u uit telefonisch contact voor intercollegiaal overleg.