Contact, adres & voorbereiding

De Universitair Poliklinische Apotheek (UPA) Amsterdam UMC, op de locatie VUmc bevindt zich in het polikliniek gebouw van het VUMC.

De apotheek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur (gesloten in het weekend en op feestdagen).
Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.30 uur.

Ook zijn wij via de e-mail bereikbaar. Wij hebben de voorkeur dat u ons via de mail uw vragen stuurt. Zo hebben wij meer tijd voor de patiënten die al aanwezig zijn in de apotheek. Daarnaast hebben wij dan ook meer tijd om uw vraag uit te zoeken.

Telefoonnummer:020 - 444 2777

E-mailadres: apotheek.polikliniek@vumc.nl

Meer informatie over dit specialisme

De Universitair Poliklinische Apotheek Amsterdam UMC, op de locatie VUmc bevindt zich in het polikliniek gebouw van het VUMC. Als u het polikliniek gebouw betreedt op de begane grond loopt u rechtdoor langs de receptie naar de apotheek toe.

Adres: Boelelaan 1118
Postcode: 1081HZ

Adres, route en parkeren bij Amsterdam UMC, Locatie VUmc

Uw recept kunt u aanbieden in de apotheek aan de balie of in de receptenbus in de apotheek doen. De receptenbus bevindt zich tegenover de balies naast de bank in de wachtruimte.

Daarnaast kunt u uw recept ook vooraf naar de apotheek (laten) mailen (apotheek.polikliniek@vumc.nl), wij dienen altijd in bezit te komen van het originele recept. Door uw recept in te leveren bij de apotheek sluit u een behandelingsovereenkomst met de apotheek.

Indien u met uw recept aan de balie komt dient u een nummertje te trekken bij ons nummertjesapparaat.

Het wachten in de Universitair Poliklinische Apotheek (UPA) Amsterdam UMC, locatie VUmc kan langer duren dan u bent gewend. Wij vinden het belangrijk alle patiënten goed te informeren, ook als dit wat extra tijd kost. Ons team is erop ingesteld u zo snel en goed mogelijk te helpen.

Om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk door de juiste medewerker wordt geholpen moet u een nummertje trekken. U kunt kiezen uit de volgende opties:

 1. Recept
  Kies deze optie wanneer u een recept heeft voor standaard medicijnen die u ook bij uw thuis apotheek kunt halen.
 2. Hematologie/oncologie/dagbehandeling
  Kies deze optie wanneer u onder behandeling staat bij de hematologie of oncologie afdeling.
 3. ZVZ (alleen in het ziekenhuis op te halen)
  Kies deze optie wanneer u medicijnen heeft die alleen in de poliklinische apotheek kunnen worden gehaald. Voorbeelden zijn Hyrimoz en Dupixent.
 4. IVF centrum
  Kies deze optie wanneer u onder behandeling staat bij het IVF centrum.
 5. Ik ben ontslagen uit het ziekenhuis
  Kies deze optie wanneer u ontslagen bent uit het ziekenhuis en een ontslaggesprek over uw medicatie heeft gehad op de afdeling.
 6. Handverkoop/vragen/bestelling afhalen
  Kies deze optie wanneer u iets wilt kopen, een vraag heeft of dat u van ons bericht heeft gehad dat de medicatie klaar ligt (via e-mail of telefoon).
Content

Alle patiënteninformatie van Apotheek

Gerelateerd