U heeft binnenkort met uw kind een afspraak bij het poliklinische laboratorium. Wij raden u aan deze afspraak samen met uw kind goed voor te bereiden. Wij zien dat dat kinderen die goed zijn voorbereid de procedure meer ontspannen en gemakkelijker doorstaan. Bovendien lukt het deze kinderen vaker om goed mee te werken en zijn ze beter instaat de handeling goed te verwerken.

Afbeelding met tekst, handschrift, Graphics, Lettertype
Automatisch gegenereerde beschrijvingWij adviseren alle ouders om hun kinderen Emla crème® (“toverzalf”) te laten gebruiken. De arts zal dit voorschrijven voorafgaand aan de afspraak bij het laboratorium. Deze “toverzalf” verdooft de huid plaatselijk. Op deze manier zorgen we ervoor dat uw kind de procedure als minder pijnlijk ervaart en bovendien minder angstig zal zijn bij een eventuele volgende keer.

Wanneer moet u de Emla crème® aanbrengen?

U moet de zalf 1 tot 2 uur voor uw komst bij ons op de afdeling, bij uw kind aanbrengen. U doet dit thuis. Bij een donkere huid is de inwerktijd langer en raden wij aan de zalf 2 uur van te voren aan te brengen.

Aanbrengen stap voor stap:

  1. Breng de Emla crème® aan op de binnenkant van de elleboogplooi. De hoeveelheid zalf moet ongeveer zo groot zijn als een druif. Doe dit op beide ellebogen.
  2. Nu kunnen de pleisters worden geplakt. Haal hiervoor het middenstuk van de pleister af. De pleister wordt nu een soort venster. U kan hiervoor ook doorzichtige huishoudfolie gebruiken.
  3. De pleister plakken met de plakkant op de huid. De Emla crème® niet uitsmeren.
  4. Plak de pleister over de Emla crème® heen.
  5. Verwijder nu de papieren rand van de pleister.
  6. Onthoud het tijdstip waarop de Emla crème® is aangebracht.

Opmerkingen:

  • U mag de Emla crème® niet aanbrengen op een beschadigde huid. Denk bijvoorbeeld aan eczeem.
  • De Emla crème® mag niet langer dan 5 uur op de huid blijven zitten. Bij kinderen jonger dan 1 jaar niet langer dan 1 uur.
  • Zorg dat de zalf niet in de ogen of mond komt.
  • U kunt eventueel een verband of huishoudfolie extra om de arm doen om te zorgen dat de pleister goed blijft zitten.
  • Als uw kind het verwijderen van de pleisters vervelend vindt, dan kunt u een brede reep huishoudfolie (niet te strak) in plaats van de pleister om de arm/ hand doen.
  • De huid wordt bleek op de plek waar de zalf heeft gezeten. Na 10 tot 15 minuten trekt dit weer weg.
  • Door warmte wordt de zalf kleurloos en dunner dus kan gaan uitlopen, let erop dat de pleister goed op de huid plakt rondom de zalf, zodat deze niet weglekt.

Ook handig:

Afbeelding met schermopname, tekenfilm, tekst, skateboard
Automatisch gegenereerde beschrijvingDe folder “Helpend Taalgebruik”( Folder helpend taalgebruik - PROSA kenniscentrum (prosanetwork.com) kan u helpen uw kind op een positieve en stimulerende manier te ondersteunen. We raden u aan deze folder vooraf te lezen. Hij is in meerdere talen beschikbaar.

Ook de video van Skills4 Comfort/Charlie Braveheart, kan uw kind, vanaf een jaar of tien, helpen bij de voorbereiding op het bezoek aan onze afdeling. Klikt u hiervoor op deze link: Jij bent de baas van jouw brein (youtube.com)

Tot slot

Heeft u vragen? Dan kunt u bellen met een polimedewerker van de Emma poliklinieken, Telefoonnummer 020-566 8000.

Afbeelding met tekenfilm, illustratie, tekening, clipart
Automatisch gegenereerde beschrijving

Tot ziens op de Emma Polikliniek!