Bewegwijzering in en rondom locatie AMC

Via het patientenpanel kunt u uw mening geven over onderwerpen, zoals onze zorg en service, de informatie op onze website, Mijn Dossier en de inrichting van onze gebouwen. 'Bewegwijzering in en rondom locatie AMC' is één van de onderzoeken die we hebben uitgevoerd met behulp van dit panel.

[januari 2022]

Waarom deden we dit onderzoek?

Amsterdam UMC wil dat patiënten hun weg in het ziekenhuis makkelijk kunnen vinden. In en rondom locatie AMC komen daarom nieuwe borden die de route aangeven. Samen met panelleden hebben we het nieuwe ontwerp vergeleken met de huidige borden op locatie AMC. Daarbij hebben we onderzocht hoe opvallend de borden zijn, en of de borden de route duidelijk aangeven. Ook hebben we onderzocht of het ontwerp goed past bij Amsterdam UMC.

Wat zijn de belangrijkste (uitkomsten en) conclusies?

472 leden van het panel hebben deze vragenlijst ingevuld. En een aantal deelnemers heeft ook meegedaan aan een gebruikerstest op locatie AMC. Uit het onderzoek bleek dat het nieuwe ontwerp beter scoorde dan de huidige borden. De informatie op de nieuwe borden was opvallender, makkelijker te lezen en beter te begrijpen. Ook kozen meer deelnemers bij de nieuwe borden de juiste route. Daarnaast vonden de deelnemers dat het nieuwe ontwerp beter past bij Amsterdam UMC.

Wat gaan we doen met deze uitkomsten?

Deze resultaten bevestigen dat het nieuwe ontwerp een duidelijke verbetering is. De uitkomsten over de kleuren, de leesbaarheid, de duidelijkheid van de pictogrammen en tekstgrootte worden nu verwerkt in het ontwerp. Zo blijven we het nieuwe ontwerp verbeteren. En maken we het systeem dat de route aangeeft zo goed mogelijk voor alle gebruikers in het Amsterdam UMC.

Vragen en contact

Voor meer informatie over resultaten of voor vragen mail naar

patientenpanel@amsterdamumc.nl