Zorg op het bord

Goed eten is niet alleen een eerste levensbehoefte; het maakt ons leven ook speciaal. Naast belangrijke voedingsstoffen geeft het zin en energie. Het verbindt mensen. Zo zorgt goede voeding dat we ons lichamelijk én mentaal beter voelen. Voor wie ziek is, geldt dat des te meer. Met het programma Zorg op het Bord geven we voeding een centrale rol binnen zorg, onderwijs en onderzoek. Zowel binnen als buiten de muren van Amsterdam UMC.

Missie en visie

Zorg op het Bord is het voedingsprogramma van Amsterdam UMC. De missie is om door voeding het welzijn van patiënten te verbeteren - zowel binnen als buiten het ziekenhuis.

Missie en visie

Eten/drinken locatie AMC

Op locatie AMC hebben wij een uitgebreide menukaart. Wij hopen daarmee uw verblijf te veraangenamen met lekker eten en drinken.

Eten en drinken op locatie AMC

Eten/drinken locatie VUmc

Op locatie VUmc wordt het nieuwe voedingsconcept stap voor stap ingevoerd. Ook hier wordt voeding onderdeel van de behandeling, waarbij we rekening houden met de persoonlijke smaak en achtergrond van de patiënt.

Eten en drinken op Locatie VUmc

Zorg, onderwijs, onderzoek

Optimale voeding vraagt van zorgteams om voeding te betrekken in de dagelijkse praktijk. Dit vereist op zijn beurt weer onderwijs aan bijvoorbeeld voedingsassistenten, verpleegkundigen, artsen, diëtisten, logopedisten en fysiotherapeuten.

In zorg, onderwijs en onderzoek

Smaakstudio

Vanaf medio 2023 beschikt Amsterdam UMC over een Smaakstudio op locatie VUmc. De Smaakstudio van Amsterdam UMC is dé plek n het ziekenhuis voor ondersteuning van patiënten en naasten op het gebied van voeding! Dit is uniek in Nederland.

Smaakstudio Amsterdam UMC

IDDSI

Sommige patiënten hebben moeite met kauwen of doorslikken. Dan helpen we door het eten en drinken aan te passen. Met de invoering van IDDSI wordt eten en drinken voor volwassen en kinderen met kauw- of slikproblemen veiliger.

IDDSI - veilig kauwen en slikken

Voeding en herstel

Goede voeding is belangrijk voor uw herstel. Om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen is het belangrijk dat u voldoende en gevarieerd eet. Dit is makkelijk gezegd dan gedaan.

Goede voeding is belangrijk voor uw herstel

Voorhoedeziekenhuis

Goede Zorg Proef Je: al gauw een gezond voedingsaanbod.

Wij zijn een voorhoedeziekenhuis