Missie en visie

Zorg op het Bord is het voedingsprogramma van Amsterdam UMC. De missie is om door voeding het welzijn van patiënten te verbeteren - zowel binnen als buiten het ziekenhuis.
Fruitsalade op bord

Met een vooruitstrevend voedingsconcept willen we de behandeling en het welbevinden van patiënten in Amsterdam UMC verbeteren. Met aandacht voor een gezonde omgeving willen we een gezondere keuze stimuleren, voor alle medewerkers en bezoekers van Amsterdam UMC. Daarnaast voeren we zelf wetenschappelijk voedingsonderzoek uit, waardoor we nieuwe inzichten creëren die we delen met de maatschappij.

Goede voeding maakt de behandeling beter

Voor patiënten is voeding extra belangrijk: voor hen is het geen bijzaak. Met het programma Zorg op het Bord geven we voeding een centrale rol in zorg, onderwijs en onderzoek. Het wordt onderdeel van elk behandelplan.

Voeding is persoonlijk

Welke voeding nodig is, hangt niet alleen af van de lichamelijke situatie maar ook van smaak, persoonlijke voorkeuren en achtergrond. Patiënten krijgen daarom zelf een belangrijke stem in wat, waar, wanneer, hoeveel en met wie zij eten.

Leren, ontwikkelen en verbeteren

Het is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om nieuwe inzichten en ervaring te delen met de samenleving. Met onderzoek maken we zichtbaar welk effect voeding heeft op de behandeling. Deze kennis passen we toe en delen we met onze studenten en medewerkers, patiënten en de buitenwereld.

Zo verbetert Zorg op het Bord het welzijn van patiënten - zowel binnen als buiten het ziekenhuis.

Contact

  • Maarten Soeters, programmavoorzitter, locatie AMC
  • Hinke Kruizenga, programmavoorzitter, locatie VUmc
  • Sanne Wolters, programmaleider, Amsterdam UMC
  • Vacature, programmamanager, locatie AMC

zorgophetbord@amsterdamumc.nl | 020 – 566 2421 (persvoorlichting) | Twitter