Locatie AMC

Op locatie AMC hebben wij een uitgebreide menukaart. Wij hopen daarmee uw verblijf te veraangenamen met lekker eten en drinken.

Bekijk hier onze menu's:

Etende vrouwen in het ziekenhuis

Emma kinderziekenhuis

Meer over het eten en drinken in het Emma Kinderziekenhuis leest u op emmakids.nl

Eiwitrijk

Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen voor het lichaam. Tijdens ziekte, zeker als u bent opgenomen in het ziekenhuis heeft u meer eiwitten nodig dan normaal. Daarom kunt u op locatie AMC op ieder moment kiezen uit eiwitrijke gerechtjes en drankjes.

Ontbijt en lunch

Bij het ontbijt en de lunch kiest u uit boterhammen en beleg of uit ons gevarieerde aanbod in de yoghurtbar. Bijvoorbeeld: Griekse yoghurt (want daar zit veel eiwit in) met nootjes en vers fruit.

Tussendoortjes

Wij komen drie keer per dag bij u langs om te vragen of u trek heeft in iets extra’s. We proberen u op die momenten te verleiden om een lekker eiwitrijke smoothie of snack te  nemen.

Avondeten

Voor het avondeten kunt u kiezen uit 3 menu’s*: traditioneel, vegetarisch of exotisch. U kunt zelf uw maaltijd samenstellen en kiezen uit een hele of een halve portie.  

* uitzondering mogelijk

Aan tafel

Het is in veel gevallen mogelijk om aan tafel te eten. Dus overleg met uw verpleegkundige of u uit bed kan komen. Maak er een gezellig moment met uw bezoek van. Op de afdeling kunt u vragen hoe u samen met uw bezoek kunt eten. Als u samen eet, eet u vaak meer en met meer smaak!

Dieet

Als u bij ons wordt opgenomen vragen wij naar uw dieet en eetvoorkeuren. Deze gegevens schrijven we op in uw elektronische dossier. Op die manier kunnen alle zorgverleners daar tijdens uw verblijf rekening mee houden. We werken o.a. nauw samen met de diëtisten.

Eten van thuis

U mag eten en drinken van thuis meenemen. In de koelkast op uw verpleegafdeling kunt u dit eten en drinken bewaren. Wij vragen u het product in een afsluitbare verpakking mee te nemen. Plak op de zelf meegebrachte etenswaren altijd een sticker met uw naam en de datum waarop het eten gemaakt is of wanneer de verpakking is geopend. Producten die snel bederven mag u maximaal een dag bewaren. De voedingsassistent controleert dagelijks de temperatuur van de koelkast en van de producten.

Koffie en thee

De voedingsassistent komt meerdere keren per dag bij u langs om te vragen wat u wilt eten en drinken. Zij heeft koffie en thee bij zich of kan een kopje voor u halen. Bovendien staat op iedere afdeling een automaat waar gratis koffie en thee gehaald kan worden door u en uw bezoek.

Kraanwater

Kraanwater is goed, veilig en schoon. En daarmee misschien zelfs bete dan flessenwater; kraanwater voldoet aan wettelijk eisen en schaadt de gezondheid niet. Flessenwater kan schadelijk voor u zijn als het teveel minerale zouten bevat. Om die reden kiest locatie AMC voor kraanwater. Daarbij is het ook nog eens beter voor het milieu!

Winkels en horeca

Op de begane grond op locatie AMC vindt u een breed aanbod van winkels en horeca. Wilt u hier een hapje eten, overleg dan even met uw verpleegkundige.

Naar huis

De eerste periode thuis is het ook belangrijk om eiwitrijk te eten.

Dit is een recept van een gerecht dat u misschien in locatie AMC hebt gegeten:

Meer eiwitrijke recepten vindt u bij het voedingscentrum.