Pulmonale hypertensie (PH) is een aandoening van hart en longen. Als u PH heeft, dan zoekt u natuurlijk de best mogelijke zorg. Het Amsterdam UMC Expertisecentrum voor Pulmonale Hypertensie heeft jarenlang ervaring met het onderzoeken en behandelen van PH. In Europa staan wij dan ook bekend als dé experts. Patiënten uit binnen- en buitenland worden naar ons doorverwezen.

Hoewel we mensen met PH steeds beter kunnen behandelen, is er nog altijd geen genezing mogelijk. Daarom blijven we wetenschappelijk onderzoek doen, ook samen met buitenlandse collega’s. Hierdoor leren we deze ziekte steeds beter begrijpen en kunnen we de laatste ontdekkingen in onze behandelingen gebruiken. Zo komen we elke keer een stapje verder in de zorg bij PH.

Op 1 oktober 2021 kregen we te horen van de overheid dat het Amsterdam UMC zich ook de komende 5 jaar weer Expertisecentrum op het gebied van Pulmonale Hypertensie en Chronische Longembolieën mag noemen. De positieve beoordeling is onder andere gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek dat gedaan wordt en op het aanbod van innovatieve zorg.

Hieronder enkele van de beoordelingen die we kregen:

“Samen beslissen staat hoog in het vaandel, wordt bewerkstelligd door goede communicatie van zorgprofessionals naar patiënten en verzorgers.”
“Het ziekenhuis is 24/7 bereikbaar voor de behandeling van de aandoening.”