Onlangs heeft u een consult gehad bij de GE-chirurg en hij/zij heeft u verteld dat uw operatie mogelijk gepaard gaat met het aanleggen van een stoma.
De stomaconsulent geeft u voorlichting over een stoma, het leven met een stoma en het voorkomen van stomaproblemen. Zij begeleidt u nadat de stoma is aangelegd zodat u zo snel mogelijk verder kunt met uw leven.

Bij deze polikliniek kunt u terecht met uw praktische vragen en dagelijkse problemen over de stoma. Voor specifieke vragen over voeding, psychosociale problemen of seksualiteit kunnen wij doorverwijzen naar een specialist.
Onze polikliniek behandelt ook wonden en (fecale)continentie klachten die zijn ontstaan na een operatie in de buik.

Bijzondere deskundigheid

Op een aantal gebieden heeft onze polikliniek bijzondere deskundigheid en ervaring. Dat geldt met name voor complexe stomaproblemen en fistel (wond)zorg.

Handige informatie

Contact, adres & voorbereiding


Deze polikliniek bevindt zich in Amsterdam UMC, locatie AMC

Deze polikliniek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur

Telefoonnummer: 020 - 566 4348

E-mailadres: stomapoli@amsterdamumc.nl

Meer informatie over dit specialisme

De polikliniek Stoma, Wond en Continentie bevindt zich in Amsterdam UMC, locatie AMC, in het polikliniekgebouw (bouwdeel A) op de eerste verdieping.

Volg hiervoor route 13 of volg de onderstaande instructies:

Als u de polikliniek door de draaideuren binnenkomt, loopt u even rechtdoor naar de liften. U neemt de lift naar de eerste verdieping. Als u uit de lift komt, gaat u direct rechtsaf.

Adres, route en parkeren bij Amsterdam UMC, Locatie AMC

Uw eerste afspraak voor de stomazorg neemt plaats vóór de operatie en u komt op deze polikliniek voor een stoma voorlichtingsgesprek.

Na het plaatsen van een stoma (ook bij spoed) komt u twee weken (soms eerder) na ontslag uit het ziekenhuis op controle bij de stomaconsulent. Daarna maakt u samen met de stomaconsulent afspraken over uw vervolgafspraken.

Bij wond- en continentiezorg komt u eerst op deze polikliniek voor een intakegesprek en behandelplan en daarna maakt u samen met de consulent afspraken over uw vervolgafspraken.

Voorbereiding op uw poliklinische afspraak in Amsterdam UMC, Locatie AMC

1 tot 10 werkdagen

We doen op de polikliniek eerst een triage en afhankelijk van urgentie, proberen we iedereen zo snel mogelijk te helpen.

Content

Gerelateerd