Eerste afspraak

Heeft uw huisarts of specialist u voor het eerst doorverwezen naar een bepaald specialisme of expertsecentrum bij Amsterdam UMC, locatie VUmc? Dan hebben we een verwijsbrief van uw huisarts of specialist nodig om een afspraak te maken.

Over het algemeen stuurt uw huisarts of verwijzend specialist de verwijsbrief direct naar ons door. Bijvoorbeeld via een digitaal verwijssysteem (Zorgdomein).

Heeft u de verwijsbrief zelf gekregen van uw arts? Dan kunt u de verwijsbrief naar ons opsturen: 

Amsterdam UMC, VUmc Polikliniek
T.a.v. [zet hier het specialisme waar u naar doorverwezen bent]
Postbus 7057
1007 MB Amsterdam

U kunt de verwijsbrief ook afgeven bij de receptie van het specialisme waarnaar u verwezen bent.

Als wij de verwijsbrief hebben ontvangen, nemen wij binnen enkele werkdagen telefonisch contact met u op. We stellen u dan een datum en een tijdstip voor, bij het juiste spreekuur. 

Heeft u vragen over uw verwijzing of wordt er geen contact met u opgenomen? Kijk dan bij het onderdeel veelgestelde vragen. 

Patiëntenpas aan laten maken

Heeft u nog geen patiëntenpas van Amsterdam UMC, locatie VUmc of moeten er gegevens aangepast worden? Laat de pas dan eerst aanmaken of uw gegevens aanpassen bij de centrale balie op de begane grond van het polikliniekgebouw. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs en uw zorgverzekeringspas mee te nemen. De balie is op werkdagen geopend van 7:00 tot 18:00 uur. Neem ongeveer 15 minuten extra de tijd om de pas aan te laten maken.

Bij elk bezoek aan het ziekenhuis moet u uw legitimatiebewijs en zorgpas meenemen. Lees meer hierover in onze folder Identificeren, waarom?

Spoed

Wordt u door uw huisarts of specialist met spoed doorverwezen naar Amsterdam UMC, locatie VUmc, dan zal uw arts, na overleg met de specialist van locatie VUmc, met u bespreken hoe te handelen.

Veelgestelde vragen

Ik wil mijn verwijsbrief zelf bij Amsterdam UMC, locatie VUmc langsbrengen. Waar moet ik zijn?

Op de verwijsbrief staat naar welk specialisme uw arts u heeft doorverwezen. Op de digitale routeplanner kunt u de route naar de polikliniek van dit specialisme bepalen. U kunt de routeplanner binnen ons ziekenhuis op uw mobiel gebruiken. U kunt de plattegrond ook printen. U kunt uw verwijsbrief ook afgeven bij de centrale balie bij de ingang van de polikliniek. Onze medewerkers bij de ingang van het ziekenhuis helpen u graag verder. 

Ik wil mijn verwijsbrief opsturen naar Amsterdam UMC, locatie VUmc. Wat is het adres?

U kunt de verwijsbrief opsturen naar: 

Amsterdam UMC, VUmc Polikliniek
T.a.v. [zet hier het specialisme waar u naar bent doorverwezen]
Postbus 7057
1007 MB Amsterdam 

Ik ben doorverwezen naar Amsterdam UMC, locatie VUmc. Mijn arts heeft de verwijsbrief opgestuurd of ik heb mijn verwijsbrief afgegeven of opgestuurd, maar ik word niet gebeld. Wat moet ik doen?

Meestal wordt u binnen 3 werkdagen gebeld, bij sommige poliklinieken kost dit meer tijd. Als u na 7 werkdagen nog niet bent gebeld, kunt u het volgende doen:

  • Vraag eerst aan uw verwijzend arts of de doorverwijzing inderdaad verstuurd is naar Amsterdam UMC, locatie VUmc.
  • Is dat het geval? Dan kunt u contact opnemen met ons. Kijk via het overzicht poliklinieken bij de contactgegevens van uw polikliniek van uw keuze voor de speciale afsprakennummers. Kunt u het juiste nummer niet vinden? Bel dan naar ons centrale nummer 020 - 444 4444. Onze medewerkers helpen u dan graag verder.

Waarom ontvang ik geen e-mail met datum en tijd van de afspraak, maar word ik teruggebeld?

Als we u aan de telefoon hebben, kunnen we als dat nodig is nog aanvullende informatie vragen. Bovendien kunnen we u meteen op het juiste spreekuur indelen en samen met u de dag en tijd van de afspraak bepalen. Tot slot kunt u uw vragen direct stellen. 

Ik weet niet op welke polikliniek of bij welke arts ik moet zijn. Hoe weet u nu welke afspraak u voor mij moet maken?

Met de gegevens in uw verwijsbrief kunnen we de juiste specialist en polikliniek bepalen. Eventueel kunnen we nog aanvullende informatie aan u vragen als we u aan de telefoon hebben.