Follow Me nazorg spreekuur IC Neonatologie

Dit Follow Me nazorg spreekuur is bedoeld voor kinderen die op de IC Neonatologie hebben gelegen.

Op dit spreekuur zien wij:

  • Kinderen die geboren zijn bij een zwangerschapsduur korter dan 30 weken.
  • Kinderen die geboren zijn met een geboortegewicht lager dan 1500 gram, als het geboortegewicht ook te laag is voor de zwangerschapsduur.
  • Kinderen die hersenschade hebben opgelopen, veroorzaakt door problemen in de zwangerschap, rondom de geboorte en/of die ontstaan zijn tijdens de opname in het ziekenhuis.

Wanneer komt uw kind naar het Follow Me spreekuur?

De controles op het Follow Me Neonatologie spreekuur vinden plaats op de leeftijden van 6 maanden, 1 jaar, 2 jaar, 5,5 jaar en 8 jaar. Hierbij wordt uitgegaan van de gecorrigeerde leeftijd, die is berekend vanaf de uitgerekende datum van uw kind.

De zorgverleners en de controles

Casemanager(s)

Aan het Follow Me spreekuur zijn casemanagers verbonden. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor ouders op voor het Follow Me spreekuur. Deze verpleegkundigen zijn tevens werkzaam op de afdeling Intensive Care Neonatologie.

Meer informatie

Wetenschappelijk onderzoek bij het Follow Me spreekuur

We doen wetenschappelijk onderzoek verbonden aan het Follow Me spreekuur. De onderzoeker stelt zich voor:
Mijn naam is Menne van Boven. Als onderzoeker ben ik betrokken geweest vanaf de opzet bij de Follow Me polikliniek. Achter de schermen werk ik aan de logistiek van de poli, de gegevens die we willen weten van de kinderen, en het evalueren van de verzamelde gegevens. In mijn werk als arts-assistent op de NICU werd mij duidelijk hoe moeilijk het is om een inschatting te kunnen maken van de effecten van vroeggeboorte of andere neonatale problematiek op de gezondheid en ontwikkeling op lange termijn. Dit wakkerde mijn enthousiasme aan om bij deze polikliniek betrokken te raken. Mijn doel is om door middel de kennis die deze poli ons biedt meer inzicht te krijgen in de gevolgen op lange termijn, en eerdere voorspelling van lange termijn uitkomsten mogelijk te maken.

Contact, adres & voorbereiding


Deze polikliniek bevindt zich in Amsterdam UMC, locatie AMC

Deze polikliniek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur

Telefoonnummer: 020 - 566 8000
E-mailadres: poli-neonatologie-amc@amsterdamumc.nl

Het spreekuur van de Follow Me IC Neonatologie vindt plaats in Amsterdam UMC, locatie AMC, op de Kinderpolikliniek gebouw A, begane grond, aan de rechterkant in de hal. Route nummer 3.

Adres, route en parkeren bij Amsterdam UMC, Locatie AMC.

Bij uw bezoek aan de polikliniek gaan we na wat er bij u of uw kind aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Natuurlijk laten we u weten welke mogelijkheden er zijn om de aandoening van u of uw uw kind te behandelen. Misschien zijn er nog vervolgonderzoeken nodig om daar meer duidelijkheid over te krijgen.

Voorbereiding op uw poliklinische afspraak in Amsterdam UMC, Locatie AMC

Eerste afspraak bij het Emma Kinderziekenhuis AMC

Deze informatie is nog niet beschikbaar
Content

    Gerelateerd