Parkeren

De parkeermogelijkheden rond Amsterdam UMC, locatie VUmc zijn uitgebreid. We zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer.
Parkeren VUmc

In- en uitstappen

Als u met de auto of taxi komt, kunt u zich voor het ziekenhuis of de polikliniek af laten zetten of op laten halen. Deze in/uitstapplekken worden aangegeven met het K+R (Kiss + Ride) symbool. Let op: uw begeleider mag hier niet parkeren of even wachten in de auto.

Parkeermogelijkheden

Er zijn 4 parkeergarages voor patiënten en bezoekers: P1 VUmc, P2 VUmc, P3 VU Campus en POLI VUmc. De bezetting van de parkeergarages P1, P2 en P3 wordt op de ANWB borden op de Amstelveenseweg en de De Boelelaan aangegeven. Parkeergarage POLI VUmc is alleen buiten werktijden beschikbaar.

Lees meer op: www.parkerenbijvu.nl

Overige parkeermogelijkheden (betaald) op de openbare weg rondom VUmc.
Kijk voor meer informatie over parkeermogelijkheden en tarieven in Amsterdam op de speciale pagina van de website van de Gemeente Amsterdam en bij Parkeren hoofdentree Amsterdamse bos.

De parkeerbetaalautomaten op straat vragen om uw kentekennummer. Zorg dus dat u dat bij de hand hebt, dit voorkomt stagnatie en vertraging. Bekijk de handleiding voor het gebruik en de mogelijkheden van de parkeerautomaten op de website van de Gemeente Amsterdam.

Parkeren openbare weg (gratis)

Gratis parkeren overdag is alleen mogelijk ten zuiden van de Kalfjeslaan. Na 19.00 uur en in het weekend is parkeren op de openbare weg rondom VUmc gratis.

Landelijke parkeerontheffing (mindervalide / invalide / gehandicapten)

Als u in het bezit bent van een landelijke parkeerontheffing kunt u parkeren onder het polikliniekgebouw, in P1 VUmc en in P2 VUmc. Voor alle speciale parkeerplaatsen geldt: op basis van beschikbaarheid en op vertoon van uw parkeerontheffing.

Lees meer op: parkerenbijvu.nl

Oplaadpalen

Er zijn meerdere oplaadpalen beschikbaar. Bekijk een overzicht van alle oplaadpalen in de buurt op oplaadpalen.nl

Voorkom een wielklem

Omdat VUmc goed toegankelijk moet zijn voor alle patiënten en bezoekers doen wij een beroep op uw begrip en medewerking omtrent het juist parkeren op het terrein en in de parkeergarages van VUmc. Indien uw auto onjuist staat geparkeerd of op een plaats waarvoor u geen toestemming heeft, riskeert u een wielklem. Heeft u een wielklem gekregen, dan kunt zich melden bij de meldkamer receptie en beveiliging in de centrale hal bij de hoofdingang. Aan het verwijderen van de wielklem zijn € 25 administratiekosten verbonden.

Parkeren voor mensen met een handicap

Op het VUmc terrein is voor mensen met een handicap volop gelegenheid om te parkeren. Om gebruik te mogen maken van deze parkeerplaatsen heeft u een gehandicaptenparkeerkaart nodig. U vindt deze parkeerplaatsen in de volgende garages:

 • Onder polikliniekgebouw De Boelelaan 1118
  Graag bij de ingang van de polikliniekgarage aan de slagboom via de intercom aanmelden. Bij de balie van de ingang van de polikliniek kunt u, op vertoon van uw Gehandicaptenparkeerkaart, uw parkeerkaartje laten afstempelen voor maximaal één dag. U kunt dan binnen 30 minuten gratis uitrijden.
 • P1 VUmc
  De ingang van deze garage vindt u op de Amstelveenseweg (zie kaartje). Borden verwijzen naar P1 VUmc. Bij de balie van de ingang van het ziekenhuis kunt u, op vertoon van uw Gehandicaptenparkeerkaart, uw parkeerkaartje laten afstempelen voor maximaal één dag. U kunt dan binnen 30 minuten gratis uitrijden. Deze garage is bedoeld voor bezoekers van het ziekenhuis, de spoedeisende hulp van VUmc, GGZ inGeest en het Gastenverblijf VUmc. Als u voor de polikliniek komt, kunt u beter in P2 VUmc parkeren.
 • P2 VUmc
  De ingang van deze garage vindt u aan de Gustav Mahlerlaan (zie kaartje). Borden verwijzen naar P2 VUmc. Bij de balie van de ingang van de polikliniek kunt u, op vertoon van uw Gehandicaptenparkeerkaart, uw parkeerkaartje laten afstempelen voor maximaal één dag. U kunt dan binnen 30 minuten gratis uitrijden. In P2 VUmc kunnen bezoekers voor de polikliniek van VUmc parkeren. Komt u voor het ziekenhuis, parkeer dan in P1 VUmc.

Verder zijn er op de volgende locaties beperkte parkeermogelijkheden:

 • Ziekenhuis, De Boelelaan 1117, op het bordes voor het ziekenhuisgebouw. Graag bij de ingang aan de slagboom via de intercom aanmelden.
 • Spoedeisende hulp, ingang via de Amstelveenseweg achter P1. Graag bij de ingang aan de slagboom via de intercom aanmelden.

Rolstoel

Bij de ingang van de polikliniek, het ziekenhuis, de spoedeisende hulp, in de parkeergarage van de polikliniek en parkeergarahe P2 en P3 kunt u een rolstoel lenen.

Op eigen gelegenheid met rolstoel

De ingangen van het ziekenhuis en de polikliniek (De Boelelaan) zijn vanaf de straat helaas moeilijk op eigen gelegenheid te bereiken. De medewerkers van VUmc willen u graag helpen. Bel ter plekke met de receptie van het ziekenhuis, 020 444 4620 of met de receptie van de polikliniek, 020 444 0660 voor assistentie.