Hieronder vindt u alle informatie die nodig is om te verwijzen. Regel uw verwijzing via de knop ‘Direct verwijzen’.

LET OP: Het formulier heeft een verlooptijd van 30 minuten. Bereid daarom de verwijzing voor door de benodigde documenten alvast klaar te zetten op uw computer.

Omdat u als oogartsverwijzer de beschikking heeft over goede beeldvorming en behandelmogelijkheden, is het soms niet nodig dat een patiënt fysiek naar ons verwezen wordt. In veel gevallen voldoet het om met onze sub-specialisten te overleggen om samen een beleid te bepalen. Dit gebeurt via onze siilo app, per email of per telefoon. Dit heeft ook onze sterke voorkeur. Neem voor een overzicht van onze overlegkanalen contact met ons op via onderstaand email adres:

oogheelkunde@amsterdamumc.nl

Soms is een daadwerkelijke verwijzing noodzakelijk. Gebruik hiertoe bij voorkeur het verwijsformulier bij 'Direct verwijzen'. Verwijzingen voor kinderoogheelkunde en orthoptie kunt u ook verwijzen via deze pagina.

Huisartsverwijzers

Door onze academische functie zijn wij genoodzaakt ons te richten op tertiaire zorg. We accepteren daarom alleen oogarts-verwezen patiënten.

Voor uw patiënt zijn er voldoende alternatieven in de directe regio:

  • OLVG
  • Bergman Amsterdam
  • BovenIJ ziekenhuis
  • Eyescan Amsterdam (voorheen Opsis)
  • Eyescan Amstelveen

Ablatio retinae en spoedverwijzingen

Verwijst u als oogarts een patiënt met een ablatio, neem dan contact op via onze ablatiolijn.

Voor spoedverwijzingen binnen 2 weken overlegt u direct met onze supervisor. Vraag het nummer van de ablatio- en supervisorlijn aan via oogheelkunde@amsterdamumc.nl.

Oogartsen kunnen hun verwijzing insturen via de knop 'Direct verwijzen'. U kunt hier de verwijsbrief uploaden of een verwijsbrief online aanmaken.

Wij verzoeken u vriendelijk om zo veel mogelijk relevante informatie, gezichtsvelden en beeldvorming mee te sturen. Deze kunt u als bijlage meesturen in het verwijsformulier. Bij een verwijzing van een patient vanwege glaucoom of retina problemen, ontvangen wij graag relevante beeldvorming (gezichtsvelden, OCT rapporten, selectieveFAG beelden).

Wilt u dat uw patiënt binnen 2 weken wordt gezien, neem dan tevens telefonisch contact op met onze supervisor.