Omschrijving project

Mensen met MS kunnen veel verschillende behandelingen krijgen als het gaat om het behandelen van relapses/schubs. Echter zal de ene behandeling heel goed voor iemand werken, terwijl de andere behandeling dit juist niet doet. We weten eigenlijk nog niet zo goed hoe dit kan: hoe kan het dat het aanslaan (of niet) zo persoonlijk is? Binnen de 3TR-samenwerking proberen we dit probleem op te lossen! We vervolgen in Europees verband mensen met Relapsing-Remitting MS die met een nieuwe behandeling starten, om er zo achter te komen wat nu maakt dat een behandeling zal werken of juist niet.

Wie kan meedoen

U kunt meedoen aan het onderzoek als u relapsing MS heeft en een indicatie heeft om te starten met een nieuwe behandeling.

Wat houdt deelname in

Alle mensen die met het onderzoek meedoen, worden 2 jaar vervolgd. Zij zullen behandeling ontvangen volgens de standaard en worden gedurende de 2 jaar vervolgd middels korte bezoeken en vragenlijsten. Ook wordt er extra aandacht gegeven aan het verdragen van de behandeling en klachten van de MS.

Deelname aan het Amsterdam MS cohort en de MS biobank is verplicht om deel te nemen.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in deelname? Neem dan contact op via 3TR@amsterdamumc.nl

Afdeling

Afdeling neurologie, MS Centrum Amsterdam, Amsterdam UMC, locatie VUmc

Looptijd

2021 tot 2026, inclusies stoppen augustus 2024

Contact

Mark Wessels, arts-onderzoeker
Mail: 3TR@amsterdamumc.nl

Sponsoring

3TR