Wetenschappelijk onderzoek

Dit zijn veelgestelde vragen over wetenschappelijk onderzoek in Mijn Dossier Amsterdam UMC. Staat uw vraag er niet bij? Bel dan naar telefoonnummer 020 - 444 3336 (op werkdagen van 09.00 uur tot 18.00 uur) of stuur een e-mail naar patientenloket@amsterdamumc.nl. Zet in de e-mail uw patiëntnummer, geboortedatum en mobiel telefoonnummer.

Waarom zie ik mijn deelname aan wetenschappelijk onderzoek niet in Mijn Dossier?

Op dit moment staan nog niet alle wetenschappelijke onderzoeken in Mijn Dossier. Daarom kan het zijn dat u wel meedoet aan een onderzoek, maar dit niet ziet in Mijn Dossier.

Waarom staan op de pagina over wetenschappelijk onderzoek namen van mensen die ik niet ken?

Het kan zijn dat bij wetenschappelijk onderzoek waaraan u meedoet, namen ziet staan van mensen die u niet kent. Dit zijn mensen die meewerken aan uw onderzoek, maar geen zorgverlener zijn. Zij doen bijvoorbeeld de administratie van het onderzoek.

Waarom zie ik mijn deelname aan wetenschappelijk onderzoek terwijl ik niet meer meedoe?

Het kan zijn dat in Mijn Dossier staat dat u meedoet aan een wetenschappelijk onderzoek, terwijl dit niet meer zo is. Dit komt meestal doordat de administratie van het onderzoek nog niet is bijgewerkt. U kunt hierover een bericht sturen naar de zorgverlener die bij het onderzoek betrokken is. Ga naar 'Berichten' in Mijn Dossier en stuur een (medische) vraag naar de zorgverlener.

Hoe kan ik een vraag stellen over het wetenschappelijk onderzoek waar ik aan meedoe?

U kunt via Mijn Dossier een vraag stellen aan de zorgverlener die bij het onderzoek betrokken is. Ga naar 'Berichten' en kies voor de optie 'Medische vraag' om een bericht te sturen aan de zorgverlener. In het weekend worden berichten niet gelezen.