Inloggen

Direct inloggen

U kunt inloggen in Mijn Dossier via de website mijndossier.amsterdamumc.nl of via de app 'Mijn Dossier Amsterdam UMC'. Om in te loggen gebruikt u DigiD of uw eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Hieronder leest u meer over beide mogelijkheden.

Inloggen met DigiD

U logt veilig en gemakkelijk in op Mijn Dossier met DigiD. Ga naar mijndossier.amsterdamumc.nl of de app 'Mijn Dossier Amsterdam UMC' en klik op ‘inloggen / aanmelden DigiD’.

DigiD app

U heeft de DigiD app nodig om met DigiD in te loggen in uw Mijn Dossier. Heeft u de DigiD app nog niet op uw telefoon of tablet? Download deze dan eerst. De DigiD app kunt u gratis downloaden via de App Store (iPhone of iPad) en Google Play (andere apparaten).

Meer informatie over inloggen met de DigiD app vindt u op de website van DigiD.

Eenmalige ID-check

Uw gegevens over uw gezondheid zijn privacygevoelig. Daarom is een eenmalige controle (ID-check) van uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart nodig. Met de DigiD app scant u uw rijbewijs, identiteitskaart of paspoort. Hoe dit werkt en wat u hiervoor nodig heeft, kunt u lezen op de website van DigiD.

Inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord

Misschien kunt of wilt u niet inloggen met DigiD. Dan kunt u zich aanmelden voor Mijn Dossier met een activatiecode. Met de activatiecode kunt u zelf een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen om in te loggen bij Mijn Dossier.

U kunt een activatiecode aanvragen via telefoonnummer 020 - 444 3336 (op werkdagen van 08.00 uur tot 16.30 uur), of bij de balie van uw polikliniek. Houd uw identiteitsbewijs bij de hand.

Waarom kan ik inloggen met DigiD EN met een gebruikersnaam en wachtwoord?

De wetgeving verplicht dat wij uw gegevens goed beveiligen. DigiD is hiervoor een goede methode en maakt het mogelijk om alles veilig online te regelen met een zelfgekozen pincode.

Het is daarnaast mogelijk om in te loggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Dat doen we omdat niet iedereen DigiD kan of wil gebruiken (zie ook de voorwaarden voor aanmelden met DigiD).

Vragen?

Klik hier voor de veelgestelde vragen over 'inloggen'. U kunt voor vragen over Mijn Dossier of hulp bij het inloggen ook bellen naar 020 - 444 3336 (op werkdagen van 08.00 uur tot 16.30 uur).