De medische oncologie houdt zich bezig de (nieuwste) medicamenteuze behandelingen voor mensen met kanker. Dit kan bestaan uit chemotherapie, immunotherapie en doelgerichte therapieën (targeted therapies). Deze behandelingen kunnen worden gegeven om te genezen of om het leven te verlengen. Vaak worden ze gecombineerd met behandelingen door andere specialismen, zoals een operatie of bestraling.

De internist-oncologen die deze behandeling geven en patiënten met kanker begeleiden, werken op locatie VUmc en AMC, afhankelijk van het type kanker en de behandeling. Zij werken binnen hun eigen expertisecentrum binnen het Kanker & Cancer Center Amsterdam en zijn allen zeer betrokken wetenschappelijk onderzoek.

Experts bij kanker

Wij richten ons uitsluitend op de behandeling van patiënten met kanker. Dat betekent dat u bij ons verzekerd bent van de best mogelijke behandeling en begeleiding bij kanker, ongeacht de vorm.

Wetenschappelijk onderzoek

Wij besteden veel aandacht aan onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen. In onze klinische studies worden de laatste ontwikkelingen in medicijnonderzoek toegepast. U bent zo verzekerd van de beste zorg bij kanker.

Immuuntherapie

Bij immuuntherapie helpt het eigen afweersysteem de kanker te bestrijden. Met goede resultaten bij veel kankervormen. We onderzoeken nieuwe toepassingen van deze therapie.

Look good... Feel better

Een ontspannen schoudermassage of tips voor een huid die door de behandeling droog is geworden. Dat doet gewoon goed. Onze ervaren schoonheidsspecialiste is er voor u.

Huiskamer

Kanker heb je nooit alleen. De steun van familie en vrienden is vaak onbetaalbaar. Onze huiskamer is een fijne plek om even samen te zijn.

Therapie op maat

Ons doel is een behandeling die precies past bij de patiënt. We kijken hierbij naar bijzondere kenmerken van de tumor. Dit noemen wij personalized medicine.