Vrijwilliger worden

Gastenverblijf - vrijwilliger worden

Ruim 85 vrijwilligers

Onze trouwe vrijwilligers maken het Gastenverblijf mogelijk. Gastvrouw of gastheer zijn bij ons is mooi en waardevol werk. Je krijgt er veel dankbaarheid van de gasten voor terug. Vrijwilliger worden kan al vanaf een paar uur per twee weken.

Als gastvrouw of gastheer zorg je vooral voor een goed gevoel bij de gasten. Je ontvangt ze persoonlijk en maakt ze wegwijs. Ook tijdens het verblijf staat het contact met de gasten centraal. Er voor onze gasten ‘zijn’ is een van jouw belangrijkste taken. Je werkt samen met één of meerdere collega-vrijwilligers. Met elkaar zorgen we er voor dat het Gastenverblijf de warmte uitstraalt die onze gasten nodig hebben en dat alles er netjes en schoon uitziet.

Als vrijwilliger bestaan je werkzaamheden uit:

  • Luisterend oor voor onze gasten
  • In- en uitchecken gasten
  • Telefoon beantwoorden
  • Licht administratieve taken
  • Kamers in orde maken
  • Netjes houden gemeenschappelijke ruimten
  • Vraagbaak voor onze gasten

Het Gastenverblijf is 7 dagen in de week geopend. Onze vrijwilligers werken in verschillende diensten tussen 09:00 uur en 21:30 uur. De werktijden kunnen in overleg worden bepaald: zowel overdag als ’s avonds, door de week of in het weekend. Als vrijwilliger in het Gastenverblijf ontvang je, indien gewenst, een reiskostenvergoeding. Elk jaar hebben we een leuk teamuitje met elkaar.

Wat vragen wij van onze vrijwilligers?

Onze vrijwilligers zijn mensen met een praktische en positieve instelling met het hart op de juiste plek. Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal beheerst en eventueel Engels. Wij ontvangen namelijk ook gasten uit het buitenland. Daarnaast is het belangrijk dat je flexibel en zelfstandig bent. Je vindt het belangrijk om onze gasten zich 'thuis' te laten voelen.

Vrijwilligers vertellen

“Een goeie baan, mooi huis, in mijn Zuidas-wereldje van winst en targets was ik op zoek naar wat meer zingeving. In het Gastenverblijf kan ik iets betekenen voor mensen die iets heel ingrijpends meemaken.”

Accepteer alle cookies om deze video te bekijken.

Meer informatie of aanmelden als vrijwilliger?

Wil je je aanmelden? Of eerst wat meer informatie, een kleine rondleiding of gewoon even kennismaken? Neem dan contact op met Suzan van den Burg of Esmeralda Deuzeman, Assistent-Managers: