Wij zijn er voor u

Het Hersentumorcentrum van Amsterdam UMC heeft de laatste kennis en expertise in huis op het gebied van hersentumoren. Via wetenschappelijk onderzoek werken we aan het vergroten van inzichten. We doen veel onderzoek naar behandelmethoden en de ontwikkeling van medicijnen om zo behandelingen te verbeteren.

Hoe we werken Voordat er een behandeling wordt gestart, wordt eerst een diagnose bevestigd of gesteld. Dit is vaak bepalend voor een behandeling. Mensen die meer zekerheid willen hebben over hun voorgestelde behandeling, kunnen terecht bij het Hersentumorcentrum voor een second opinion.

Mogelijke behandelingen De behandeling van een hersentumor is afhankelijk van de aard van de tumor en de plek van de tumor in de hersenen of in de hersenvliezen. De behandeling van een tumor die zijn oorsprong heeft in de hersenen is vaak anders dan een uitzaaiing van een tumor op een andere plek in het lichaam.

Over ons We zijn gespecialiseerd in het behandelen van de meest zeldzame aandoeningen. Daarbij denken we altijd in mogelijkheden, vanuit het belang van patiënten. Verschillende soorten experts zorgen samen dat patiënten met hersentumoren de beste behandeling krijgen.

Klachten en bijwerkingen Omgaan met de lichamelijke en emotionele gevolgen van de ziekte doet vaak een sterk beroep op aanpassingsvermogen. Wij denken graag mee.

Meer weten? Wie een hersentumor heeft, wordt met veel zaken tegelijkertijd geconfronteerd. Wij helpen graag bij het vinden van antwoorden op al uw vragen.

Meehelpen? Het Hersentumorcentrum wil de succeskans van behandelingen verhogen. Daar is ons wetenschappelijk onderzoek op gericht. Om kansen te kunnen grijpen en voldoende onderzoek te doen, hebben we uw financiële hulp hard nodig.

Gerelateerd