Er zijn twee typen leverkanker: primaire en secundaire leverkanker. Primaire leverkanker is kanker dat ontstaat uit cellen in de lever. Deze vorm wordt ook wel levercelkanker of hepatocellulair carcinoom genoemd.Secundaire leverkanker is kanker in de lever die is ontstaan door uitzaaiingen van een tumor ergens anders in het lichaam en deze uitzaaiingen worden ook wel levermetastasen genoemd.Leverkanker wordt behandeld in Amsterdam UMC op locatie VUmc, waar patiënten kunnen rekenen op geavanceerde behandelopties en zorg van deskundige oncologen, chirurgen en radiologen.

Meer informatie

Op de site van Dutch Hepato & cholangio Carcinoma Group (DHCG) vind je meer informatie over deze ziektebeelden onder het kopje ‘voor patiënten’.

Aanbevolen websites

Bij de diagnose kanker komt veel informatie, emotionele belasting en vaak ook fysieke veranderingen kijken. Het is een periode waarin je niet alleen met de ziekte zelf, maar ook de impact op je dagelijks leven, relaties en mentale gezondheid te maken krijgt. Het kan helpen om steun te zoeken bij dierbaren, professionals of lotgenoten om deze moeilijke tijd door te komen. Hieronder staan een aantal websites waar je meer informatie, tips en hulp kunt vinden.

Algemeen

kanker.nl

Website met informatie over kanker, behandelingen en gevolgen van kanker. Ook kunt u terecht voor informatie over hulp en ondersteuning en kunt u ervaring van en met anderen delen.

verwijsgidskanker.nl

Helpt bij het vinden van ondersteunende behandeling en begeleiding bij kanker. Op ieder moment na de diagnose.

kwfkankerbestrijding.nl

De website van de Nederlandse kankerbestrijding; het KWF. U vindt hier nieuws over activiteiten, patiëntenorganisaties en brochures over kanker.

dhcg.org/voor-patienten-2

Informatie over lever-, galweg- en blaaskanker.

diagnose-kanker.nl

Een website van ervaringsdeskundigen met algemene informatie en de mogelijkheid om in contact te komen met lotgenoten.

mlds.nl

Website maag lever darm fonds. Uitleg over ziektebeelden en folders.

ika-ned.nl

Advies voor arbeid en gezondheid, 085-0090005.

onconet.nu

Onder leiding van een specifiek geschoolde  fysiotherapeut volgt u een programma dat voor u op maat gemaakt wordt en bestaat uit een combinatie van kracht- en conditietraining. Daarnaast krijgt u advies over hoe u thuis op een verantwoorde manier aan uw conditie kunt werken en zo actief mogelijk kunt blijven.

Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Voeding, leefstijl en kanker

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WKOF) is een Nederlandse stichting die zich bezighoudt met onderzoek en voorlichting met betrekking tot kanker. Hier vind je betrouwbare voorlichting over voeding tijdens en na kanker.

rijksoverheid.nl/mensenonderzoek

Website met meer algemene informatie over het meedoen aan wetenschappelijk onderzoek.

Patiëntverenigingen

nfk.nl

Website van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten-organisaties.

Lever

leverpatientenvereniging.nl

Website met o.a. informatie over leverkanker.

Palliatieve zorgverlening

Palliatieve zorg bij kanker | KWF

Website met informatie over palliatieve zorg bij kanker waarbij de zorg niet gericht is op genezing, maar op welzijn van patiënt en naasten.

vptz.nl

Website van vrijwilligers in de palliatieve terminale thuiszorg.

netwerkpalliatievezorg.nl/amsterdam

Overzicht voorzieningen en adressen palliatieve zorg in Amsterdam.

Psychosociale ondersteuning

ipso.nl

Website met adressen van inloophuizen die gespecialiseerd zijn in de ondersteuning van mensen met de diagnose kanker.

nvpo.nl

Website met adressen van psychologen die gespecialiseerd zijn in ondersteuning van mensen met de diagnose kanker en hun naasten.

Voorlichting kinderen

kankerspoken.nl

Deze site biedt hulp aan kinderen met een ouder met kanker. Ook voor ouders, vrienden, bekenden, leerkrachten en hulpverleners is deze site een bron van informatie.

achterderegenboog.nl

Site voor kinderen die moeite hebben met verwerking van emoties bij overlijden of zieke ouder.

Voorlichting jong volwassenen AYA

ayazorgnetwerk.nl/zorgprofessional/interventies-zorgprofessional/interventies-deskundigheidsbevordering/bijscholing-aya-zorg

Informatie voor de 18 t/m 39-jarige oncologische patiënt.