Bij het specialisme heelkunde (chirurgie) voeren we alle soorten operaties uit. Van een eenvoudige ingreep tot de echt specialistische sterke staaltjes. Soms onder hoge tijdsdruk, als iedere seconde telt! Zo opereren we mensen na een ongeluk, maar ook mensen met kanker, mensen die hun nier willen doneren of een nier ontvangen.

Bij Chirirgie werken we met de allernieuwste technieken. Wetenschappelijk onderzoek is daarbij heel belangrijk. Ons doel is om steeds minder ingrijpende behandelingen te ontwikkelen. Zo kan een kijkoperatie soms een zwaardere operatie vervangen en kunnen patiënten sneller weer naar huis. Ons onderzoek en onze opleiding van toekomstige artsen maakt heelkunde in Amsterdam UMC tot een vooraanstaand specialisme.

Locatie VUmc

De polikliniek Heelkunde op locatie VUMC is gespecialiseerd in operaties van afwijkingen van de slokdarm- en alvleesklier, slokdarm-en alvleesklierkanker en ontstekingen van de alvleesklier.

Locatie AMC

Het acute darmfalenteam is gespecialiseerd in buikfistels en korte darm (short bowel) na eerdere operaties.

Het colorectale team van locatie AMC heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van colorectale carcinomen en inflammatoire darmziekten inclusief peri-anale fistel.

Voor de behandeling van overige proctologische problemen geldt een langere wachttijd en raden wij aan naar een perifeer ziekenhuis te gaan.

Niet door ons behandeld

De volgende aandoeningen worden niet door ons behandeld; wij raden u aan naar een perifeer ziekenhuis te gaan: spataderen, liesbreuk, navelbreuk, lipoom/atheroom en andere zwellingen, bovenbuiksbreuk, aambeien, ingegroeide teennagel, eeltpit (eksteroog) en/of sinus pilonidalis.