Kolkman, S. (Drs.)
Radioloog, Principal Educator, SKO (Senior Kwalificatie Onderwijs), Mede-Coördinator Blok Opmaat Bachelor geneeskunde, Docent in de Bachelor Geneeskunde
Contact

Mijn aandachtsgebieden zijn de mammaradiologie en de acute radiologie. Ik vind het belangrijk om mijn patiënten op hun gemak te stellen en om procedures van begin tot eind pijnloos te laten verlopen. Ik heb me onder andere gespecialiseerd in het verwijderen van fibroadenomen in de borst onder lokale verdoving. Daarnaast ben ik een bevlogen docent, ik geniet ervan om voor studenten, arts-assistenten, radiologen en laboranten onderwijs te ontwikkelen en te geven.

Specialist sinds 2004 en werkzaam bij Amsterdam UMC sinds 2004

Aandachtsgebieden

  • Mammaradiologie
  • Acute radiologie
  • Onderwijs

Opleiding

  • UMCU en Anthonius Nieuwegein Opleiding tot Radioloog 1-1-1999 t/m 1-1-2004 UvA Studie geneeskunde

Wetenschap - onderwijs

Als mede-coördinator en docent van Blok Opmaat zetten mijn collega docenten en ik ons in om op een interactieve wijze de studenten de benodigde kennis voor de klinische praktijk bij te brengen van de Radiologische en Nucleair geneeskundige beeldvorming. Daarnaast ben ik docent en momenteel mede-cursusleider op de landelijke SWC voor arts assistenten en radiologen.

De combinatie van mijn klinische werk en onderwijs geeft mij veel voldoening omdat ik daarmee mijn kennis kan delen en overdragen op de jongere generatie met tot doel de dokters/radiologen van de toekomst nog beter op te leiden en ht ontwikkelen van onderwijs.

Doceert in

  • Radiologie

Nevenfuncties

  • Screeningsradioloog voor het Landelijk Bevolkingsonderzoek Borstkanker