De hersenen bestaan uit witte en grijze stof. Als u hoort dat uw kind een wittestofziekte heeft, heeft u waarschijnlijk veel vragen. Wat betekent het? Hoe erg is dit?

Ons centrum is expert in kinderwittestofziekten (Childhood White Matter Disorders). Kinderen uit de hele wereld worden naar ons doorverwezen voor een diagnose of second opinion.

Onze focus ligt sterk op wetenschappelijk onderzoek naar wittestofziekten. Hoe ontstaan ze? Hoe kunnen we ze nog sneller ontdekken? En hoe kunnen we ze behandelen? Onze wetenschappers hebben prijzen gekregen voor hun belangrijke onderzoek. Ze werken nauw samen met internationale collega’s.

Zorg voor patiënten met wittestofziekten

Kinderen en volwassenen met erfelijke wittestofziekten zijn welkom in ons expertisecentrum. We bieden diagnostiek en patiëntenzorg, indien nodig in samenwerking met andere afdelingen van Amsterdam UMC.

MRI-scan bij wittestofziekten

We gebruiken speciale MRI-technieken en onze unieke kennis om MRI’s te beoordelen. Tot in het buitenland staan wij hierom bekend.

Prenataal onderzoek

Is een wittestofziekte erfelijk? Tijdens de zwangerschap is het dan mogelijk te onderzoeken of uw kindje de ziekte heeft of niet.

Steun

Steun het onderzoek naar Wittestofziekten bij kinderen

Doneer