Hieronder vindt u alle informatie die nodig is om te verwijzen. Regel uw verwijzing via de knop ‘Direct verwijzen’.

LET OP: Het formulier heeft een verlooptijd van 30 minuten. Bereid daarom de verwijzing voor door de benodigde documenten alvast klaar te zetten op uw computer.

Amsterdam UMC is een tertiair verwijscentrum voor gynaecologie. U kunt naar de afdeling Gynaecologie verwijzen bij complexe gynaecologische problematiek en u kunt terecht voor second opinion.

 • Gynaecologische oncologie

 • Uterine Repair Center
 • Kindergynaecologie
 • Complexe urogynaecologie
 • Vulvapoli: u kunt uw patient met vulvaire pathologie naar ons verwijzen. Amsterdam UMC is een tertiair verwijzingscentrum voor vulvapathologie. Er zijn beperkte plekken voor het multidisciplinaire spreekuur met aanwezigheid van zowel een gynaecoloog als een dermatoloog. Verwijzingen worden inhoudelijk beoordeeld door een van de gynaecologen. Het kan zijn dat patiënten na beoordeling een afspraak krijgen bij Bergman Vrouwenzorg Amsterdam.  

Voor de niet-complexe gynaecologische zorg werkt het AMC nauw samen met Bergman Clinics | Vrouwenzorg.

Huisartsen verwijzen via ZorgDomein.
Overige verwijzers kunnen hun verwijzing insturen via de knop 'Direct verwijzen'. U kunt hier de verwijsbrief uploaden of een verwijsbrief online aanmaken. Bij de verwijzing graag vermelden of het gaat om een second opinion, tertiaire verwijzing of voor intercollegiaal overleg.

Na binnenkomst van de verwijzing wordt door de gynaecoloog bekeken of de verwijzing in Bergman Clinics gezien wordt of in het Amsterdam UMC.  

  Twijfel 

  Als u twijfelt aan de indicatie of over de noodzaak voor een verwijzing nodigen we u uit telefonisch contact voor intercollegiaal overleg.  

  Spoed 

  Indien u wilt overleggen over een patiënt met een acuut ziektebeeld, vragen we u eveneens telefonisch contact op te nemen de polikliniek. 

  Second opinion 

  Graag de volgende documenten meesturen t.b.v. snelle en juiste beoordeling van uw verwijzing:

  • Alle relevante correspondentie van specialisten;
  • Uitslagen/rapporten recente onderzoeken;
  • Informatie over eventuele eerdere behandelingen;
  • Een duidelijke hulpvraag en probleemstelling in uw verwijsbrief.

  Controleert u of het telefoonnummer van de patiënt juist vermeld staat.  

  Minimale vereisten

  Indien mogelijk graag eerdere correspondentie en uitslagen van eerdere diagnostiek meesturen. 
  Verwijzingen worden inhoudelijk beoordeeld door een van de gynaecologen. Incomplete verwijzingen kunnen ervoor zorgen dat patiënten niet direct op de juiste plek gezien worden.