Heeft u veel last van pijnlijke, dikke en stijve gewrichten? Dan kan uw huisarts u verwijzen naar onze polikliniek reumatologie voor onderzoek en diagnose. Het is belangrijk dat reuma zo vroeg mogelijk ontdekt wordt. Er zijn veel soorten reuma. Onze reumatologen zijn ook gespecialiseerd in een aantal zeldzamere vormen van reuma.

Reuma is een grote verzameling ziekten waarbij meerdere gewrichten langdurig ontstoken zijn. Op onze polikliniek zien we vooral patiënten met gewrichtsreuma, botziekten, SLE of spondyloartritis. Als universitair medisch centrum neemt wetenschappelijk onderzoek bij ons een belangrijke plek in. Het vroeg opsporen van de ziekte kan later schade aan de gewrichten verminderen. Wij richten ons hiervoor dan ook op de allernieuwste echotechnieken. Deze zijn patiëntvriendelijk en snel. Als opleidingsziekenhuis kent onze afdeling ook artsen in opleiding tot reumatoloog.

Reumatoïde artritis (gewrichtsreuma)

Door jarenlange focus op gewrichtsreuma hebben wij extra kennis van de behandeling hiervan. Zo zijn wij experts in hart- en vaatziekten en osteoporose bij deze ziekte, beeldvorming en bijzondere gevallen.

Osteoporose

Ons team heeft de langste ervaring met botziekten in Nederland. We zien jonge patiënten met botontkalking (osteoporose), patiënten met veel botbreuken of second opinions.

Osteoporosecentrum

SLE/Sclerodermie

Wij hebben voor onderzoek unieke patiëntengroepen met de auto immuunziekten sclerodermie en SLE. Ook hebben wij speciale ervaring met zwangerschappen bij SLE.

Spondyloartritis

Al jaren heeft onze afdeling een kenniscentrum voor spondyloartritis: reuma aan de wervelkolom. Een uveïtis-spreekuur met de oogartsen hoort hierbij.

Beeldvorming

Onze echografie-expert kan vaak onduidelijke gewrichtsklachten toch ontrafelen. Om reuma vast te stellen kan een MRI- of PETscan nuttig zijn. Ook hierin hebben wij een specialist in ons team.