De Post Anesthesic Care Unit (PACU) / High Care bevindt zich in Amsterdam UMC, locatie AMC

Telefoonnummer: 020 - 566 3040

Meer informatie over dit specialisme

De Post Anesthesic Care Unit (PACU) / High Care bevindt zich in Amsterdam UMC, locatie AMC. De PACU vindt u in gebouw H op de eerste verdieping (H1). Vanaf de hoofdingang van het ziekenhuis gaat u naar het grote plein (F/G plein) en volgt u de bordjes H. In het H-gebouw neemt u de lift/trap naar de eerste verdieping. Tegenover de lift ziet u de ingangen van de afdeling. Links is de ingang voor patiënten en rechts voor bezoekers.

Adres, route en parkeren bij Amsterdam UMC, Locatie AMC

Content

U bent of wordt binnenkort opgenomen in Amsterdam UMC, locatie AMC, voor een operatie of een behandeling. Hier leest u hoe u zich kunt voorbereiden.

Voorbereiding opname (locatie AMC)

Het is prettig om te weten wat u kunt verwachten tijdens uw verblijf in Amsterdam UMC. Lees meer over uw opname en de behandeling.

Tijdens uw opname (locatie AMC)

Voordat u naar huis gaat heeft u een ‘ontslaggesprek’. De arts of verpleegkundige bespreekt met u hoe de opname is verlopen, uw vertrek, de nazorg en uw vragen. Lees meer over naar huis gaan en nazorg na uw opname of verblijf.

Naar huis na opname (Locatie AMC)

Content
  • PACU / High Care In deze folder vindt u informatie over de Post Anesthesic Care Unit (PACU) / High Care afdeling van Amsterdam UMC, locatie AMC. Deze afdeling wordt ook wel verkoeverkamer, uitslaapkamer of de recovery genoemd. Verkoeveren’ is een oud Nederlands woord en betekent 'terugkomen tot het oude peil'. Om deze reden wordt de afdeling ook frequent verkoeverkamer genoemd. De PACU is een onderdeel van de afdeling Anesthesiologie. Iedere patiënt die enige vorm van anesthesie heeft gehad, is na een procedure of operatie welkom op de PACU.
  • Een operatie onder anesthesie (volwassenen) Binnenkort komt u naar Amsterdam UMC voor een operatie. Tijdens de operatie krijgt u anesthesie. Anesthesie zorgt ervoor dat u niets voelt of merkt van de ingreep. Zo’n verdoving kan plaatselijk of geheel (narcose) zijn. Om de operatie veilig te laten verlopen, is het belangrijk dat u deze folder goed leest. U mag bijvoorbeeld niet eten en drinken voor de operatie. Ook is het soms nodig om met uw medicijnen te stoppen.

Alle patienteninformatie van Anesthesiologie

Alle zorgverleners van Anesthesiologie

Gerelateerd