Kanker is een ziekte met ingrijpende gevolgen. Naast lichamelijke en emotionele problemen die de ziekte met zich meebrengt, kan ook uw uiterlijk veranderen. Soms door de ziekte zelf, soms door de behandeling. Voor advies over of problemen bij uiterlijke verzorging, een gezichtsbehandeling of een ontspannende gezichts- of schoudermassage kunt u een beroep doen op de schoonheidsspecialiste.

Het project is bedoeld voor zowel mannen als vrouwen. Wanneer u problemen met uw (huid-, haar-, nagel)verzorging ervaart of vragen heeft op dit gebied bent u welkom. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw huid door de behandeling droog en schilferig wordt. Een gespecialiseerde schoonheidsspecialiste leert u hoe u uw huid in een betere conditie kunt krijgen. Ook kunt u leren waar u op moet letten bij het aanschaffen van een haarwerk en kunt u tips krijgen over nagelverzorging.

Mogelijkheden

Kliniek

Op de afdeling Hematologie (afdeling 3B) komt de schoonheidsspecialiste wekelijks op vrijdagochtend. Op de afdeling Medische oncologie (afdeling 3C) komt zij drie keer per maand op donderdagochtend (niet op de laatste donderdag van de maand). Voor de behandelingen is een aparte ruimte ingericht, maar indien gewenst kan zij de behandeling ook aan het bed geven. U kunt uw interesse aangeven bij de verpleegkundige. De verpleegkundige bekijkt welke

patiënten, gezien hun lichamelijk welbevinden, in aanmerking komen voor een behandeling.

Polikliniek

Ook voor patiënten op de polikliniek zijn de schoonheidsspecialisten beschikbaar. Via het informatiecentrum op polikliniek 6W kunt u in contact worden gebracht met de schoonheidsspecialisten. Mogelijk kunnen zij u met een telefonisch advies al verder helpen, anders maken zij een afspraak met u in de kliniek.

Kosten

Een individuele behandeling en/of advies is gratis voor u. Dit wordt u aangeboden door Amsterdam UMC, locatie VUmc en wordt betaald uit donaties.

Wilt u het project steunen, zodat wij deze behandelingen kunnen blijven aanbieden, dan stellen wij dat zeer op prijs! Dit kan door een vrijwillige donatie over te maken. Uw gift is welkom op rekeningnummer NL46INGB0000004818 t.n.v stichting VUmc Fonds te Amsterdam, o.v.v. Look Good… Feel Better.

Informatie

Informatie en adviezen over uiterlijke verzorging voor mensen met

kanker vindt u ook op www.lookgoodfeelbetter.nl