Wij zijn er voor u

Als u zwakke botten heeft, bijvoorbeeld door osteoporose (botontkalking) merkt u dat meestal niet. Daarom nodigen wij iedereen ouder dan 50 jaar, die met een botbreuk in Amsterdam UMC komt, ook uit bij ons osteoporosecentrum. Daar meten wij hoe sterk het bot is en geven wij advies voor een behandeling. Ook huisartsen en specialisten kunnen naar ons doorverwijzen.

Contact

Telefoonnummer: 020 - 444 1122

E-mailadres: botcentrum@vumc.nl


Osteomalacie (Engelse ziekte) Tekort aan vitamine D is meestal de oorzaak van zwakke botten (osteomalacie). Maar ook andere ziekten of medicijnen kunnen dit veroorzaken. Wij hebben veel ervaring met osteomalacie.
Ziekte van Paget Bij de ziekte van Paget breken zieke cellen het botweefsel sneller af dan het kan groeien. In ons centrum hebben wij de kennis om deze ziekte te ontdekken.

Fibreuze dysplasie Deze zeldzame en chronische botziekte komt in meerdere vormen voor. Ons osteoporose-team heeft de juiste technieken voor diagnose en behandeling.

Storing in het kalk- en fosfaatniveau Een te hard werkende bijschildklier, vitamine D-tekort of nierziekten zorgen ervoor dat er niet genoeg kalk en fosfaat in de botten komt. Dit kan botziekten veroorzaken.

Secundaire Osteoporose Sommige ziekten kunnen botontkalking als bijwerking hebben. Ook een aantal medicijnen, zoals prednison, verhogen de kans op botbreuken. Dit heet secundaire osteoporose.

Gerelateerd