In april 2021 is in samenwerking met de stichting Biowetenschappen en Maatschappij het cahier: “Lymeziekte over teken, tekenbeten en tekenbeetziekten” uitgegeven. BMW verschaft inzicht in actuele en toekomstige  ontwikkelingen en toepassingen van de biowetenschappen en de betekenis en gevolgen daarvan voor mens, natuur en maatschappij. 

Dit cahier over lymeziekte is samengesteld door Joppe Hovius in samenwerking met betrokken artsen, arts-onderzoekers en overige wetenschappers en beschrijft de huidige kennis over lymeziekte vanuit verschillende wetenschappelijke oogpunten.

“Met onze boekjes, dossiers en lesmaterialen helpen wij je geïnformeerd te blijven op het gebied van biowetenschap en maatschappij. Wij presenteren je nieuwe ontwikkelingen over actuele onderwerpen, geschreven door wetenschappers vanuit verschillende invalshoeken.
Infectieziektes worden veroorzaakt door micro-organismen, waaronder virussen en bacteriën. Hier vind  je een overzicht van alle cahiers, dossiers en lesmaterialen waarin verschillende infectieziekten besproken worden.”

Een interview over het Lymeziekteboek is te lezen in “Heel de Huid”

(bron: https://www.biomaatschappij.nl/thema/infectieziektes/)