Wij zijn er voor u

Heeft uw kind een reumatische aandoening? Dan kunt u terecht bij het expertisecentrum voor jeugdreuma van het Amsterdam UMC. Behalve jeugdreuma behandelen wij ook nog andere auto-immuunziekten zoals: systemische lupus erythematosus, juveniele dermatomyositis, systemische sclerodermie en lokale sclerodermie (morfea). Daarnaast zien wij kinderen met periodieke koortssyndromen, afweerstoornissen en kinderen met het fenomeen van Raynaud en zijn we ook een expertisecentrum voor systemische lupus erythematosus en voor lokale sclerodermie bij kinderen.

Contact

Telefoonnummer: 020 - 566 8000


Samenwerkingen Onze afdeling werkt nauw samen met andere sub-specialismen in het Amsterdam UMC zoals kinderoogheelkunde, kinderorthopedie, kinderdermatologie, kindernefrologie, kinderlongziekten, kinderinfectieziekten/-immunologie en kinderradiologie.
We zijn onderdeel van ‘expertisecentrum dermatomyositis’ en zijn expertisecentrum voor systemische lupus erythematosus en voor lokale sclerodermie bij kinderenen. Tevens is er een samenwerking met het kinderrevalidatieteam van Reade Amsterdam waar kinderrevalidatiearts, kinderfysiotherapie, ergotherapie en psychologie deel van uit maken.
De behandeling De behandeling van jeugdreuma gebeurt meestal poliklinisch. In sommige gevallen behandelen we ook met medicatie toediening door het infuus, dit gebeurt dan met een dag-opname op ons dagziekenhuis. Sommige medicijnen kunnen ook thuis worden toegediend met een injectie. Onze gespecialiseerde reumaconsulente begeleidt u hier in. Onze afdeling werkt nauw samen met andere sub-specialismen in het Amsterdam UMC zoals kinderoogheelkunde, kinderorthopedie, kinderdermatologie, kindernefrologie, kinderlongziekten, kinderinfectieziekten/-immunologie en kinderradiologie. Daarnaast is er een samenwerking met het kinderrevalidatieteam van Reade Amsterdam waar kinderrevalidatiearts, kinderfysiotherapie, ergotherapie en psychologie deel van uit maken

Gerelateerd