Een familielid of naaste van u is onlangs opgenomen op de afdeling Medium Care of Intensive Care Volwassenen (locatie 7B, 7C of 7D). Opname op een van deze afdelingen is een indrukwekkende periode voor de patiënt zelf, maar ook voor zijn of haar naasten. Onzekerheid, spanning, angst, boosheid en verdriet; al deze emoties kunnen voorkomen. Het kan zijn dat u dan behoefte heeft aan wat extra ondersteuning. Daarvoor kunt u een beroep doen op de familiebegeleider. Bij haar kunt u terecht voor hulp bij niet-medische vragen. Ook uw klachten kunt u hier kwijt.

Wat kan de familiebegeleider voor u betekenen?

De familiebegeleider zorgt voor de sociale, emotionele en praktische opvang en begeleiding van familieleden, kinderen en naasten gedurende het gehele verblijf van de patiënt op de IC/MC. Zij ondersteunt, begeleidt en coacht de familie in het omgaan met de gevolgen en het verwerken van bijvoorbeeld verdriet, angsten en spanningen. Ook voor praktische zaken kunt u bij haar terecht. Hierbij kunt u denken aan problemen met de werkgever omdat u veelvuldig in het ziekenhuis bij uw naaste wilt verblijven, het voorbereiden van kinderen op een bezoek aan de IC en/of het bijwonen en nabespreken van familiegesprekken.

De familiebegeleider onderhoudt contacten met het medisch team en met andere afdelingen binnen het ziekenhuis, zoals Medisch Maatschappelijk Werk, het Pastoraal Centrum, Stichting Gastenverblijf, het Personeelsrestaurant en Kinderstad.


Graag stellen wij de familiebegeleiders van de afdelingen Intensive Care en Medium Care aan u voor:

Iris van Leersum & Priscilla Hoppe.


Aanwezigheid en bereikbaarheid: maandag t/m zondag van 11.45-20.15 uur.

Locatie: Kamer Lifthal 7C/7B

  • Omdat de familiebegeleider op drie locaties werkt kan het zijn dat u haar niet aantreft. Indien u haar graag wilt spreken, kunt u haar bellen op: 06 25716451.
  • Ook kunt u haar een e-mail sturen naar: familiebegeleiding-icv@amsterdamumc.nl