Spoedeisende hulp is de afdeling voor acute problemen, diagnoses en behandeling. In de meeste gevallen heeft u een verwijzing van de huisarts nodig maar bij duidelijke spoedgevallen kunt u natuurlijk direct langskomen.

Via de huisarts naar de Spoedeisende Hulp

Medisch advies of hulp nodig? Neem contact op met uw eigen huisarts zodat deze u eventueel kan doorverwijzen. Wanneer uw huisarts geen dienst heeft dan wordt u doorverwezen naar een vervangend huisarts of naar de huisartsenpost. Zij verwijzen u door naar de spoedeisende hulp wanneer dat nodig is.

Rechtstreeks naar de spoedeisende hulp

Soms heeft u overduidelijk met spoed hulp nodig. Bijvoorbeeld wanneer u een ongeluk heeft gehad of wanneer u te ziek bent om op de huisarts te kunnen wachten. Dan gaat u rechtstreeks naar de spoedeisende hulp.

Wel vallen de kosten dan onder uw eigen risico. Dit betekent dat u een deel van de kosten zelf moet betalen. Alle kosten boven het eigen risico worden wel vergoed – ook wanneer uw zorgverzekeraar geen afspraken heeft met het AMC.

De Huisartsenpost

Komt u zonder verwijzing van de huisarts naar de spoedeisende hulp en de situatie is niet urgent genoeg? Dan verwijzen we u door naar de huisartsenpost. Daar zal een arts u sowieso ontvangen, maar het kan zijn dat u wat langer moet wachten. De huisartsenpost vindt u naast de afdeling Spoedeisende hulp.