Ronald McDonaldhuis Emma

Naast het AMC staat het Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. Dat is het familieverblijf voor ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Een logeerkamer in het Ronald McDonald Huis vraagt u aan via de opnamecoördinator of via de verpleging. Per gezin is één kamer beschikbaar; extra (kinder)bedden op de kamer zijn te regelen. Zo’n kamer kost altijd 15 euro per etmaal (dag plus nacht), ongeacht met hoeveel mensen u erin verblijft.

Direct naast het AMC gebouw staat het Ronald McDonaldhuis Emma Amsterdam. Dit is een familieverblijf voor gezinnen waarvan een kind is opgenomen in het Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMC.

Als uw kind een ingrijpende behandeling moet ondergaan, is het vanzelfsprekend dat u dicht in de buurt wilt blijven. U kunt dan in het Ronald McDonald Huis logeren, zodat u op ieder gewenst moment uw kind kunt bezoeken. 

Beide ouders kunnen in het Ronald McDonald Huis overnachten of tot rust komen. Als één van beide ouders naast het kind overnacht (rooming-in), kan de partner in het Ronald McDonald Huis terecht. Ook broertjes en zusjes zijn in het Huis welkom. Zo kan uw gezinssituatie enigszins intact blijven. 

Als uw kind binnenkort opgenomen wordt, kunt u alvast bij het Ronald McDonald Huis informeren naar de mogelijkheid om daar te verblijven. 

Verblijf

Omdat van te voren niet te voorspellen is hoe lang de kamers bezet blijven, is het reserveren van een kamer in het Ronald McDonald Huis niet mogelijk. Een kamer in het Ronald McDonald Huis kunt u aanvragen via de opnamecoördinator, of de verpleegkundige van de afdeling waar uw kind ligt. In de praktijk komen familieleden in een belangrijke situatie altijd in aanmerking voor een kamer in het huis.

Per gezin is één kamer beschikbaar; extra (kinder)bedden op de kamer zijn beschikbaar. 

Dankzij bijdragen van sponsors en donateurs kunnen gezinnen voor € 15,00 per nacht logeren in het Ronald McDonald Huis. 

Het Ronald McDonald Huis heeft dertig kamers, elk met een eigen douche en toilet. Het Huis biedt u en uw gezin op die manier privacy. De huiskamers en de keuken worden gedeeld. Wanneer u daar behoefte aan heeft, bieden de gemeenschappelijke ruimten gelegenheid om steun te krijgen van het huismanagement, de vrijwilligers en andere ouders.

Adres:
Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam 
Meibergdreef 11
1105 AZ Amsterdam

Telefoon: 
020 - 696 4746

Fax: 
020 - 696 7209

E-mail: 
ronaldmcdonaldhuis

Lees meer over het Ronald McDonald Huis AMC.