In deze folder vindt u informatie over de Holding / Interventieruimte op de High Care afdeling van Amsterdam UMC, locatie AMC. Iedere patiënt die voor een operatie komt, wordt ontvangen op onze holding, ook wel wachtruimte genoemd. De holding is een open ruimte met plaats voor 6 patiënten, waar wij patiënten ontvangen die voor een operatie komen. De interventieruimte biedt ruimte aan 2 patiënten. De meeste patiënten die wij op de interventieruimte ontvangen, komen voor een (aanvullende) pijnbehandeling of een interventie die onder sedatie (roesje) wordt uitgevoerd.

Locatie holding

De holding vindt u in gebouw H op de eerste verdieping. Vanaf de hoofdingang van het ziekenhuis gaat u na het grote plein (F/G plein) naar rechts. U gaat dan naar het H-gebouw. Daar neemt u de lift/trap naar de eerste verdieping. Tegenover de lift ziet u de ingangen van de afdeling. Links is de ingang voor patiënten en rechts voor bezoekers.

Holding

Bij aankomst op de holding wordt u ontvangen door een verpleegkundige. Deze controleert samen met u, uw naam, geboortedatum, patiëntnummer en uw polsbandjes. De verpleegkundige van de holding zal samen met u nog enkele punten doornemen, zoals eventuele allergieën, laatste eet- en drinkmoment en inname van thuismedicatie. Deze controles worden voor uw veiligheid uitgevoerd. Op de holding wordt u alvast aangesloten aan de monitor en krijgt u, als dat nodig is, zuurstof toegediend.

De tijd voor de operatie kan best spannend zijn. Wij doen ons best om u te helpen ontspannen. Dit doen wij door muziek op de achtergrond te laten spelen. U de mogelijkheid te bieden om enkele persoonlijke eigendommen, zoals uw bril, gebit, gehoorapparaat en mobiele telefoon/tablet mee te nemen om voor en na de operatie te kunnen gebruiken. Voor deze spullen bieden wij u een box aan, eventueel met een safety bag, waarin de eigendommen bewaard kunnen worden. De box gaat met u mee naar de operatiekamer en keert ook met u mee terug naar de uitslaapkamer.

Vanaf de holding wordt u opgehaald door mensen van uw operatieteam om naar de operatiekamer te gaan. Ook dan zullen er eerst controlevragen gesteld worden ten behoeve van uw veiligheid.

(Aanvullende) pijnbehandeling

In Amsterdam UMC streven wij naar een optimaal herstel. Op de afdeling wordt er gericht gekeken naar comfort, het voorkomen van complicaties en wordt er gewerkt aan een spoedig herstel. Om te zorgen dat u comfortabel bent zal de verpleegkundige regelmatig vragen hoe het met u gaat. Daarbij wordt u gevraagd om een cijfer te geven aan de mate van pijn die u ervaart. Indien u niet comfortabel bent zal er gekeken worden wat de beste behandeling is op dat moment. Vanaf het moment dat u bent opgenomen tot aan ontslag wordt er gekeken wat u nodig heeft. In het geval dat er bepaalde gespecialiseerde interventies nodig zijn om te zorgen dat u comfortabel bent, zoals bijvoorbeeld een perifeer zenuwblok of een morfinepomp, dan zal er een verpleegkundige van de Acute Pijn Service (APS) bij u langslopen en gaat u indien wenst naar de holding. De verpleegkundigen van de APS zullen uw behandeling begeleiden en advies geven aan uw eigen (zaal)dokter.