Voorafgaande aan de operatie

• In overleg met de orthoptist en de oogarts is besloten dat u op de wachtlijst wordt geplaatst voor een scheelziensoperatie. Deze operatie zal onder lokale anesthesie plaatsvinden. U wordt geïnformeerd over de lengte van de wachtlijst.
• Nadat u op de wachtlijst bent geplaatst, krijgt u een gesprek met één van de verpleegkundigen van de poli oogheelkunde om uw persoons- en medische gegevens door te nemen.
• Vaak wordt een vervolgafspraak gemaakt om het orthoptisch onderzoek te herhalen. Dit is belangrijk om te kijken of de situatie stabiel is.
• U wordt gebeld wanneer u aan de beurt bent voor de scheelziensoperatie. Hierna ontvangt u thuis een brief met de geplande afspraken.

Het vooronderzoek

Enkele dagen voor de operatie vindt het vooronderzoek plaats. De orthoptist en de oogarts herhalen het onderzoek en bepalen definitief welke oogspieren geopereerd gaan worden. U krijgt een recept voor oogdruppels mee die u na de operatie moet gebruiken. Deze oogdruppels werken ontstekingsremmend. De druppels kunt u alvast in huis halen vóór de operatie. Dit kan bij uw eigen apotheek of de apotheek van het ziekenhuis. Ook hoort u bij deze afspraak het tijdstip en de plaats in het ziekenhuis waar u zich op de dag van de operatie kunt melden.

Lees meer in de folder Scheelziensoperatie met Scheelziensoperatie bij volwassenen onder lokale anesthesie

Meer over Scheelziensoperatie bij volwassenen onder lokale anesthesie