Kinderstad

Kinderstad is de speelplek voor alle kinderen in Amsterdam UMC, locatie VUmc. Dokters lopen er in gekleurde jassen rond en er zijn bérgen speelgoed. Dit is Kinderstad, een bijzondere plek op de 9e en 10e verdieping van Amsterdam UMC, locatie VUmc. Hier kunnen alle kinderen die bij ons komen het ziekenhuis even vergeten. In Kinderstad zijn ze bijzonder: prinses, topvoetballer, piloot of gewoon blokkentorenbouwer.

Kinderstad is een 820m2 grote droom van kleine én grote kinderen. Sponsoren als AFC Ajax, radio 538, Schiphol, KPN, Spyker en EndeMol hebben de ruimtes ingericht met de coolste dingen. Van echte vliegtuigstoelen tot een DJ-studio en een enorme verkleedkist.       

De ingang van Kinderstad vind je op de 9e verdieping van het ziekenhuis, ZH9F.

Voor wie is Kinderstad?

In Kinderstad zijn alle kinderen tussen 0 en 16 jaar welkom. Niet alleen kinderen die behandeld worden op onze kinderafdeling of één van onze poliklinieken. Maar ook kinderen die op bezoek komen. Dat kan bij een ziek broertje, zusje, neefje, nichtje, vriendje of vriendinnetje zijn, maar ook bij iemand die op onze afdeling voor volwassenen ligt. Zorg wel dat er altijd iemand met je meekomt die ouder is dan 18 jaar.

Wat is er te doen?

Spelen natuurlijk. Met alles wat je je maar kunt bedenken. Van Lego en de poppenhoek tot computers, X-box en de WII in de WizzKidscorner. Zit je op de 10e verdieping en wil je naar de 9e? Dan neem je gewoon de glijbaan. Liever nog actiever? Go! In Kinderstad kun je goals scoren op het indoor-voetbalveld, vliegtuigen spotten en tv-presentator zijn. Er wordt vaak theater gemaakt en er zijn regelmatig creatieve workshops, muziekvoorstellingen of andere activiteiten.

Wil je op de hoogte blijven van voorstellingen en activiteiten die te maken hebben met Kinderstad?

Meld je aan voor onze digitale uitnodigingen

Achter de huiskamer waar je rustig een boterham kunt eten, ligt de SNOOZZ-ruimte. Speciaal ingericht voor baby’s en kinderen met een (neurologische) beperking. De omgeving prikkelt de zintuigen zacht zodat ze heerlijk kunnen ontspannen en genieten.

Benieuwd wat er vandaag te doen is? Bel dan even naar 020 - 444 5000.

Openingstijden

Kinderstad verwelkomt graag alle kinderen die in het ziekenhuis zijn!

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag  10:00 uur – 17:00 uur
zaterdag en zondag    14:00 uur  - 17:00 uur (tot nader order nog gesloten)
VUmc Kinderstad is gesloten met de feestdagen

  Contact

  Contact opnemen met Kinderstad? Onze stadhouders (managers) zijn bereikbaar op:

  telefoonnummer: 020 - 444 5000
  e-mailadres: kinderstad@amsterdamumc.nl
  Neem ook een kijkje op de Facebookpagina of Instagrampagina van Kinderstad!

  Word vrijwilliger

  Wil jij als vrijwilliger voor een veilige en fijne speelomgeving zorgen, voor patiëntjes en hun familieleden in Kinderstad?

  Lees meer

  Word donateur

  Voor een bedrag van minimaal € 5 per maand bent u donateur van VUmc Kinderstad en maakt u het mogelijk dat kinderen in Amsterdam UMC, locatie VUmc even kunnen vergeten dat ze ziek zijn!

  Steun ons

  Meer informatie

  over de ANBI Kinderstad